Primarul Robu despre OUG de modificare a Codului Penal: „Inadmisibil! Descalificant! Rușine,...

Primarul Robu despre OUG de modificare a Codului Penal: „Inadmisibil! Descalificant! Rușine, rușine, rușine!”

0
DISTRIBUIȚI

Reacţie dură a primarului Timişoarei, Nicolae Robu, după ce guvernul condus de Sorin Grindeanu a adoptat ordonanța de urgență de modificare a Codului Penal prin care s-au modificat mai multe articole, inclusiv cele legate de infracțiunea de abuz în serviciu și de perioada în care se poate face un denunț penal față de momentul săvârșirii faptei.

„DESCALIFICANT!!!
RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE!!!
Dincolo de conținut, ticăloșia din spatele acestor ordonanțe ale grațierii și amnistiei este demonstrată și de modul în care au fost adoptate: în grabă, în mare grabă și, culmea, noaptea! Auzi, noaptea! Care era, de fapt, ultraurgența?! Inadmisibil! Descalificant! Rușine, rușine, rușine!!!”, scris Robu pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Edilul a ieșit și el în stradă zilele trecute, iar la jumătatea lunii ianuarie a reacţionat faţă de această ordonanţă, postând un text mult mai amplu decât cel de astăzi pe Facebook.


„Devoalarea, demonstrarea vinovăției și pedepsirea în ultimii ani a unor indivizi sus-puși – în politică, în diverse instituții ale statului sau administrației publice locale sau în mediul de afaceri, deopotrivă -, indivizi care s-au crezut de neatins și au și fost percepuți ca atare, dincolo de faptul că au reprezentat un act de dreptate în sine, au contribuit din plin la descurajarea atât a marilor fărădelegi, cât și a celor mărunte, prin frica indusă în cei cu aplecare înspre așa ceva. A se veni, acum, cu amnistierea și grațierea unor indivizi care au sfidat legea și pe cei din jur reprezintă un rău de dimensiuni incomensurabile, un adevărat atentat la sănătatea societății românești. Pe de altă parte, campania de decredibilizare a justiției dusă cu atâta osârdie de PSD și acoliții săi, de la câștigarea alegerilor până în prezent, ca suport pentru amnistie și grațiere, este un act de iresponsabilitate, pur și simplu. Existența unor erori în actul judiciar -așa cum, pentru că nimic nu e perfect, există, inevitabil și în cel ingineresc, medical, educațional, de business etc.- nu trebuie folosită pentru a anatemiza sistemul în ansamblul său și pe cei ce-l servesc, în bloc, ci, dimpotrivă, la intervenții corective punctuale și, unde este cazul de sistem, care să restrângă posibilitățile de a se greși. Așadar, NU amnistiei și grațierii, NU campaniei de decredibilizare a instituțiilor judiciare!”, a scris Robu pe Facebook în 19 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.