Se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Câte locuri sunt disponibile în...

Se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Câte locuri sunt disponibile în unitățile de învățământ din județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare, peste doar câteva zile. Astăzi, Ministerul Educației a publicat și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2017 – 2018, precum și calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare. Astfel, aflăm că cererile de înscriere în clasa zero pot fi completate de părinți online sau la secretariatele școlilor la care doresc să-și dea copilul, între 27 februarie – 16 martie, perioadă în care are loc prima etapă de înscrieri.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, sunt propuse în județul nostru pentru anul școlar următor 268 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.902 de prichindei. Majoritatea claselor sunt cu predare în limba română. De asemenea, au fost propuse trei clase de tipul “Step by Step”, opt cu predare în limba germană, dintre care cinci la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, precum și două cu predare în limba maghiară.

Cele mai multe clase propuse cu predare în limba română sunt: șapte la Școala Gimnazială Nr.


7 “Sfânta Maria”, șase la Școala Gimnazială Nr. 30 și câte patru la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, la Școala Gimnazială Nr. 16 “Take Ionescu”, la Școala Gimnazială Nr. 25, la Școala Gimnazială Jimbolia.

La fel ca anul trecut, vor fi înscriși cu prioritate elevii care aparțin circumscripției școlare. Ulterior, locurile rămase libere vor putea fi ocupate pe baza unor criterii specifice de elevi care nu aparțin de circumscripția școlară. De asemenea, părinții pot și în acest an să apeleze la șmecheria vizei de flotant pentru a-și înscrie copilul la școala preferată. De amintit faptul că unsprezece unități de învățământ din județul Timiș sunt fără circumscripție școlară.

În clasa pregătitoare, vor fi înscriși obligatoriu toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv. La cererea părinților, pot merge la școală și copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, cu condiția ca aceștia să treacă de un test de evaluare psihosomatică.

Listele cu rezultatele se vor afișa pe 22 și 23 martie. Părinții din județul Timiș găsesc mai multe informații despre înscrierile în clasa pregătitoare AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.