ACS Poli riscă o nouă DEPUNCTARE. Ce urgențe are clubul și la...

ACS Poli riscă o nouă DEPUNCTARE. Ce urgențe are clubul și la cât se cifrează datoriile totale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Pîclișan

Timișorenii au depășit cu succes pe teren ”momentul -14” de la începutul sezonului, dar ACS Poli ar putea fi penalizată cu încă trei puncte. Bănățenii trebuie să plătească până la finele lunii datoriile făcute până la data de 30 decembrie pentru a fi în regulă cu licențierea la Liga I în ediția 2017-18. E vorba de peste 140.000 de euro în condițiile în care clubul trăiește de pe o zi pe alta.

Președintele Sorin Drăgoi a prezentat astăzi un raport financiar al clubului înainte de startul play out-ului. Concluzia cea mai importantă e că ACS Poli trebuie să supraviețuiască în Liga I pentru a mai exista. Conform datelor prezentate, Drăgoi a subliniat că sub comanda sa situația financiară s-a îmbunătățit sau ameliorat. Fiind indicate în repetate rânduri greșelile conducerii vechi, mai ales unele contracte din perioada în care Ioan Miculaș era la conducere.

La capitolul venituri, anul trecut clubul a încasat 4,3 milioane de lei în semestrul 1, apoi alte aproape 2,8 milioane de lei în semestrul al doilea din drepturile TV. Din biletele vândute, în semestrul al doilea ACS Poli a încasat peste 350.000 de lei, de șase ori mai mai mult ca în primul semestru, prin externalizarea serviciului. Tot în prima parte a anului trecut sponsorizările s-au ridicat la 1,27 milioane lei, dintre care 100.000 euro de la Casa Rusu, în timp ce în toamnă s-a avanst totalul de 1,07 milioane.

Cheltuielile prezentate de club se ridică în semestrul 1 la 9.024.000 de lei, în timp ce în semestrul 2 acestea s-au ridicat la cuantumul de 6.177.000. ”Cu actuala conducere s-au redus cu trei milioane de lei cheltuielile… Mai puține cheltuieli, asta e realitatea”, a declarat Sorin Drăgoi, care a subliniat și faptul că în zona București clubul se cazează mai ieftin.

144.000 de euro pentru licențiere, circa două milioane în total

Există și o serie de datorii la furnizori, 278.000 de lei în total la ”15-20 de firme”. Pentru diverse servicii, de la cazări, până la servicii medicale sau avocați. ”Nu intră aici cesiunea de creanțe cu CJT și UPT.


Ne angajăm ca din banii de la Cupa Ligii să-și ia datoriile”, a specificat Drăgoi.

Clubul a încasat în 20 februarie 2.691.000 lei, drepturile TV aferente semestrului 2 din 2016. Din acești bani s-au plătit sume către Cânu, Straton, Croitoru, creanțe, inclusiv pentru transferul lui Pedro, obligații la FRF, salariile jucătorilor pe lunile octombrie, noiembrie, decembrie. ”Cu ei s-au plătit trei luni salarii”, a mai spus președintele lui ACS Poli.

Obligațiile clubului către ANAF sunt de 7 milioane de lei conform conducerii. Dar datoria urgentă e legată de dosarul de licențiere pentru ediția 2017-18 a Ligii I. 142.000 de euro ar trebui plătiți până la finele lunii martie pentru evitarea unei noi depunctări cu trei puncte. ”Clubul trebuie să depună dosarul de licențiere. Trebuie să închidem datoriile de la 30 decembrie. Sunt 100.000 euro pentru Pedro Henrique, la cei de la Galicia de fapt. Suntem în stand-by la FIFA cu Kirchstein, pentru 15.000 euro, cu Sarmov, peste 14.000 euro. La București Adrian Pigulea trebuie să primească 3.000 euro pentru că l-a adus pe Rajcomar. La Estoril încă 5.000 de euro pentru Pedro, grila de solidaritate. Dacă vin prin notificare nouă clubului ne revine să plătim 142.000 euro bani pe care nu avem de unde să-i luăm”, a conchis Drăgoi.

”Fac apel la oricine… echipa e în situația crudă și tristă care se află acum. Am făcut toate eforturile. Ca să ții un club ca Poli Timișoara în Liga I trebuie o anumită sumă de bani, pe care nu o avem în acest moment. E nevoie de un ajutor, din partea oricui”, a adăugat Drăgoi. ”Am găsit și surprize, jucători cu contracte care nu sunt standard. Eu și echipa pe care o coodonez consider că ne-am îndeplint toate îndatoririle… Nu e de plâns, sunt cluburi are au datorii mult mai mari. Dacă nu evităm depunctarea cu trei puncte, nu știu cum am putea ieși din situația asta cu fruntea sus. Sunt în continuare șanse mari, matematice, de a evita retrogradarea. Contează foarte mult punctele, să bați echipele care sunt lângă tine. Plecăm cu moral ridicat în play out”, a conchis președintele lui ACS Poli.

Datoriile totale, cu tot cu cele care nu sunt urgente, se ridică la 1,8-2 milioane de euro. ”Am putea închide la finele lui 2017, cu ce primim din TV și să fim pe zero, dacă rămânem în Liga I”, a precizat Drăgoi. Participarea echipei a doua în Liga a III-a a fost o altă greșeală a conducerii vechi au mai spus reprezentanții lui ACS Poli. ”Am avut la conducere un om cu opt clase până în vară”, a precizat Radu Birlică, directorul de marketing. Într-un nou atac la adresa lui Ioan Miculaș și al predecesorilor. Cât despre salariile jucătorilor, restante, Sorin Drăgoi a explicat că aceștia ”urmează să mai primească în luna aprilie un salariu. Ei au acceptat în luna martie să primească pe cel din decembrie”.

ACS Poli a rămas cu 1.000 lei în conturi după achitarea a tot ce înseamnă deplasarea la Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.