ASU Politehnica suferă cu CS Mioveni prima înfrângere din noul an. Alexandru...

ASU Politehnica suferă cu CS Mioveni prima înfrângere din noul an. Alexandru Pelici, tehnicianul argeșenilor, i-a dedicat succesul lui Adrian Stoicov GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Alex Birău, marcatorul lui ASU Politehnica

”Băieții în ghete” au cedat pe teren propriu după un start de an 2017 cu trei rezultate pozitive în jocurile oficiale. ASU Politehnica a fost depășită de CS Mioveni, scor 1-2, după o partidă atractivă pentru nivelul Ligii a II-a. Jucătorii și suporterii timișoreni au afișat mesaje în memoria regretatului Adrian Stoicov.

Partida de pe ”Știința” a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului fundaș al Politehnicii Timișoara. Jucătorii au intrat pe teren cu mesajul: ”Rămas bun, Adrian Stoicov”, în timp ce suporterii au afișat un banner cu textul: ”Îți vor rămâne veșnic rândurile scris în alb violet”.

Meciul în sine a avut un ritm alert, deși nu s-au înregistrat ocazii mari la început. În minutul 19 Florescu l-a pus la încercare pe Gakos din lovitură liberă, dar portarul timișorenilor a respins peste bară. Oaspeții aveau însă să deschidă scorul peste alte opt minute prin Rădescu. Acesta a preluat o minge aruncată peste apărarea gazdelor și a punctat cu un șut sub bară. Replica lui ASU Poli a fost însă aproape instantă. Și la jumătate de oră de la fluierul de start tabela indica 1-1. Birău reușind egalarea cu o lovitură de cap în urma centrării lui Motreanu. Nici alb-violeții nu s-au bucurat mult timp de noul afișaj al tabelei. În minutul 37 Ayza marchează tot cu capul, după o centrare lungă de la Tirică. Fază la care mingea a sărit mult în dreapta lui Gakos. Birău (min. 42) putea readuce egalarea, dar la cabine s-a intrat cu scorul care avea să fie și cel final.

În partea a doua Mioveniul a făcut pasul în spate iar Politehnica a presat. Dar nici șuturile lui M. Stancu (55, 58). Devierea lui Nicolescu (78) ori șutul din întoarcere al lui Țugui (90) nu au putut păstra măcar un punct pe Bega. ”Băieții în ghete” au părăsit terenul înfrânți în ciuda unui joc mai consistent. Distanța față de ultima clasată, Metalul, a rămas de 11 puncte în favoarea lui ASU Poli, în condițiile în care această grupare pare sigură destinată să pice după eșecul suferit și la Balotești. Totuși, pentru bănățeni urmează o perioadă dificilă, cu partide grele pe teren străin, în care punctele vor fi adunate și mai greu.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Mera, Bilia, Gălan (cpt., 65 Blănaru), Ghinescu (61 Taub) – Birău, Nicolescu, M. Stancu, Țugui – Bădăuță (80 Gorovei). Antrenor: Sorin Brîndescu.

CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Vișa, Stoica, Tomozei – Biceanu (78 A. Neagoe), D. Gălan – Rădescu, Florescu (87 Iamandi), Ayza (cpt.) – Nilă (73 Staicu). Antrenor: Alexandru Pelici.

”A fost un meci frumos, destul de spectaculos.


Noi ne-am fi dorit mult mai mult, am fi meritat după aspectul jocului să nu pierdem. Sunt puțin dezamăgit de rezultat, am jucat la victorie dar am fost neatenți în prima repriză. Am luat două goluri ușor și Mioveniul e o echipă experimentată. Are un nucleu cu relații de joc bine consolidate. Ayza, la vârsta lui, ne-a păcălit și asta cred că a făcut diferența. Deși au un joc bun, în rest, cred că i-am anihilat destul de bine”, a declarat Sorin Brîndescu după finalul jocului.

Alex Pelici: ”Îmi e greu să vorbesc. Adrian Stoicov a fost un jucător emblematic și un prieten”

Tehnicianul vizitatorilor, timișoreanul Alexandru Pelici, a resimțit din plin trecerea lui Adrian Stoicov în neființă. ”În plan personal pentru mine azi fotbalul trece un pic în plan secund. Îmi e greu să vorbesc, nu m-aș fi așteptat să se întâmple. E vorba de ce s-a întâmplat cu fostul meu prieten, jucător emblematic, Adi Stoicov. Îi dedic această victorie, Dumnezeu să-l odihnească, condoleanțe familiei! Să-i întărească Dumnezeu familia… E acolo alături de nea Puiu, Costică, și toți cei care s-au dus din lumea asta”, a spus Alex Pelici. Acesta a rememorat primirea sa la Poli, la 21 de ani, de către Stoicov, care era cunoscut ca un jucător dur și i-a transmis că ”Vei sta cu mine în cameră”. ”Tot ce am trăit împreună nu voi uita niciodată. A fost unul dintre cei mai emblematici jucători, cred că a prins patru generații la Poli. Acum o lună am vorbit cu familia lui… Cred că ar fi meritat măcar o zi să fie depus la stadion ca suporterii să-i aducă un ultim omagiu. Cred că s-ar fi putut face această inițiativă din partea Politehnicii. Dacă el nu a fost emblemă atunci cine?”, a adăugat ”principalul” Mioveniului.

Despre joc, Alexandru Pelici a precizat că victoria ”ne bucură foarte mult, felicit jucătorii că au avut maturitatea să țină de rezultat. Chiar dacă Poli a avut șansele ei de a reintra în meci. Îi felicit pentru muncă, ce au realizat azi… Știam ce fac, dar nu am reușit să-i închidem întotdeauna. Poate am fost surprinși la gol, prin acea schimbare între vârf și Birău. Am făcut jocuri mai bune ca acesta. Și cu UTA și Călărași, dar nu am reușit să luăm puncte. Vreau să felicit Poli și pe Sorin pentru îndeplinirea obiectivului, le doresc baftă în continuare Băieților în Ghete”. Ca un fapt interesant, după finalul partidei, atacantul vizitatorilor, timișoreanul Marius Staicu, s-a dus să salute galeria lui ASU Poli.

1 COMENTARIU

  1. Am zis ca am scăpat de retrogradare începem sa pregătim sezonul următor,sa jucam mai ofensiv,mai spectaculos.Dar azi domn profesor a vrut sa își bată joc de fotbal,dar bătaia s-a întors împotriva lui,gol cu capul de la un pitic dintre cei trei fundași centrali.De ce a trebuit sa jucam cu cinci fundași?,de ce nu puteau sa joace de ex.Vucea sau Ungureanu pe o banda?,de ce tot facem meci de meci o schimbare de fundaș stânga,o schimbare pierdută degeaba?,de ce azi la 1-2 nu putea sa rămână in teren si Badauta?.Cu așa fotbal fricos nu avem cum sa aducem spectatori noi lângă echipa. ps:data viitoare va rugam sa il introduceți si pe Telescu,ce ne mai este ca jucam cu șase sau cinci fundași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.