Fondatorul apreciatului grup Snarky Puppy, Bill Laurance, cântă la Timişoara în cadrul...

Fondatorul apreciatului grup Snarky Puppy, Bill Laurance, cântă la Timişoara în cadrul festivalului Jazz TM VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Bill Laurance va susţine un concert extraordinar în cadrul festivalului JazzTM

Festivalul Jazz TM aduce o încă premieră pentru Timișoara: artistul, compozitorul și producătorul britanic, Bill Laurance. Câștigător a două premii Grammy, muzicianul este un multi-instrumentist care reușește să traverseze genurile și să unească jazz-ul cu muzica electronică, pop, funk sau tradițională africană și să le ducă pe toate în lumea întreagă. Numit de The Guardian un „maestru al jazz-ului” Laurance a lansat până acum 4 albume și a călătorit în lumea întreagă cu un șir de proiecte premiate incluzând cvartetul său, duo-ul sau cel solo, ca pianist.

Artistul a studiat muzica clasică încă din copilărie, iar la vârsta de 14 ani era deja un profesionist. A studiat apoi la University of Leeds, iar curajul și dorința de a porni în aventuri muzicale i-au adus colaborări cu artiști precum Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild și Metropole Orchestra. De asemenea, conduce duo-ul electronic the Fix și este membru fondator al aclamatului grup Snarky Puppy.  Alături de grupul american a câștigat două Grammy-uri, iar în 2015 premiul Breakthrough acordat de JazzFM.


De asemenea, în 2016, a fost nominalizat la MOBO Best Jazz Act.

Cele 4 albume, „Flint”, „Swift”, „Live at the Union Chapel” și „Aftersun” sunt rezultat al libertății sale creative și reprezintă fuziuni ale mai multor genuri, iar experiențele live prin care acestea sunt duse în lume, sunt de ținut minte. Cel mai recent album,  „Aftersun”, este un tribut adus explorării spațiului cosmic și vieții în cosmos. Presărat cu muzică dance și percuție africană, albumul îmbină groove-ul cu stilul inconfundabil în care Laurence explorează un mix de genuri muzicale. JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic.

Primii artiști confirmați pentru ediția 2017 a festivalului au fost The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci și Dave Weckl, care vor concerta, în premieră în România. Un alt nume aflat în premieră în România la ediţia din acest an este Miles Mosley feat. The West Coast Get Down cu Tony Austin (tobe), Cameron Graves (pian), Ryan Porter (trombon) și Philip Dizack (trompetă).

Accesul la JAZZ™ este gratuit. La cele 4 ediții de până acum, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar,  Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceştia în premieră în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.