Inginerul Marius Pascariu, specialist în reabilitarea monumentelor istorice, NEBĂGAT în seamă de...

Inginerul Marius Pascariu, specialist în reabilitarea monumentelor istorice, NEBĂGAT în seamă de Primăria Timişoara. Vezi cum va veni în sprijinul copiilor cu dizabilităţi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara este nepregătită, cel puţin momentan, pentru momentul 2021. În acelaşi timp, unii oameni cu expertiză, care au pus umărul şi pentru Sibiu în 2007, nu sunt luaţi în considerare. Este cazul şi inginerului Marius Dan Pascariu, care ieri a fost invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, pentru a discuta despre situaţia actuală a urbei de pe Bega.

„Nu m-a întrebat nimeni nimic. La un moment dat, în Sibiu, pentru că era oraş, am adus arhitecţi din Timişoara pe perioada de Capitală Culturală Europeană. După aceea în Timişoara a existat un proiect de colaborare cu primăria, cu bani de la Banca Federală a Germaniei. Am încercat să mergem pe acelaşi model, dar din păcate nu s-a putut, au fost alte interese, altă mentalitate”, a dezvăluit Marius Dan Pascariu, aseară, la PRESSALERT LIVE. În ceea ce priveşte modul de reabilitare a Pieţei Unirii din Timişoara, inginerul Marius Pascariu a spus că „nu este în regulă din punct de vedere tehnic cum s-a reabilitat piaţa. Distanţa dintre pietre este destul de mare, s-ar putea să se fi făcut pe considerentul de a se termina mai repede.


Nu există normative în domeniul de reabilitare. Am avut norocul de a lucra cu meseriaşi foarte buni, firme bune în execuţie. Aici nu sunt normative, tehnologii”.

Cât despre relaţia cu fiul fostului primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, invitatul de ediţia de ieri seară a PRESSALERT LIVE a declarat că: „am creat la un moment dat o firmă din care am ieşit după 6-8 luni. Nu am avut activitate, efectiv am considerat că nu are sens să continui, dar în perioada în care am fost asociaţi nu am rulat niciun ban, nimic, ne-am despărţit amical. Când am lucrat cu primăria, cu fosta administraţie, a fost o perioadă în Timişoara când, de vreo 4-5 ani, eram singurul om abilitat, autorizat atât de Inspecţia de Stat în Construcţii cât şi de Ministerul Culturii ca să lucrez pe reabilitarea monumentelor istorice”.

De asemenea, inginerul Marius Dan Pascariu va conduce şi activitatea unui ONG care va veni în sprijinul copiilor cu dezabilităţi. „Eu sunt, la rându-mi, tatăl unui copil cu dizabilităţi. Văd ce se întâmplă, îmi dau seama că persoanele cu dizabilităţi sunt la fel ca restul lumii, cel puţin în conceptul meu. Handicapul nu este o boală, este doar o stare. Din păcate societatea nu este educată să accepte. Cred că ritmul vieţii ne face să nu ne gândim la ceilalţi, doar la noi. Vreau să ne strângem cât mai mulţi părinţi, să vedem ce probleme sunt, să încerc să fac campanii de strângeri de fonduri, concret, pe proiecte. M-am gândit şi la ceva mai mare, un centru de zi, nu doar pentru copiii cu dizabilităţi, dar şi pentru adulţi, unde să putem face şi activităţi, să sprijinim fără a cere un ban. Startul va fi în 1 aprilie, în Piaţa Plevnei, numărul 4, de la ora 11.00”, a explicat Marius Dan Pascariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.