Înscrieri clasa pregătitoare: 65% din locurile din școlile din Timiș, ocupate. Topul...

Înscrieri clasa pregătitoare: 65% din locurile din școlile din Timiș, ocupate. Topul celor mai „vânate” unități de învățământ

0
DISTRIBUIȚI

Peste 65% din locurile disponibile în clasa pregătitoare în școlile din județul Timiș au fost ocupate cu o săptămână înainte de finalizarea primei etape de înscrieri. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că până ieri, la ora 14.30, au fost introduse 3.953 de cereri, dintre care au fost validate 3.889. În total, pentru anul școlar următor au fost propuse în județul nostru 268 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.902 de prichindei.

La fel ca în anii precendenți, există o „bătălie” pe câteva unități de învățământ din Timișoara. Astfel, în timp ce în unele școli de abia sunt înscriși câțiva copii în clasa zero, în altele numărul lor îl depășește pe cel propus în planul de școlarizare.

De exemplu, la Școala Gimnazială Nr.


30 din zona Soarelui au fost înscriși 180 de prichindei pe 150 de locuri disponibile în șase clase zero. De asemenea, la Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” sunt înscriși 141 de copii pe 175 de locuri, La Școala Gimnazială Nr. 24 – 150 de înscriși pe 75 de locuri, la Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” – 133 de cereri pe 75 de locuri.

Printre unitățile de învățământ preferate de părinții din Timișoara se numără și câteva licee care au clase pregătitoare. Astfel, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” au fost depuse 128 de cereri pe 125 de locuri în cinci clase pregătitoare, toate cu predare în limba germană. Totodată, la Liceul Teoretic „Grigore Moisi” sunt înscriși 120 de copii pe 100 de locuri, La Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” – 97 de înscriși pe 75 de locuri, iar la Colegiul Național Bănățean – 130 de înscriși pe 100 de locuri, dintre care 25 într-o clasă zero cu predare în limba germană.

Cererile de înscriere în clasa zero pot fi completate de părinți online sau la secretariatele școlilor la care doresc să-și dea copilul, între 27 februarie – 16 martie, perioadă în care are loc prima etapă de înscrieri.

La fel ca anul trecut, vor fi înscriși cu prioritate elevii care aparțin circumscripției școlare. Ulterior, locurile rămase libere vor putea fi ocupate pe baza unor criterii specifice de elevi care nu aparțin de circumscripția școlară.

În clasa pregătitoare, vor fi înscriși obligatoriu toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv. La cererea părinților, pot merge la școală și copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, cu condiția ca aceștia să treacă de un test de evaluare psihosomatică. Listele cu rezultatele se vor afișa pe 22 și 23 martie.

Părinții din județul Timiș găsesc mai multe informații despre înscrierile în clasa pregătitoare AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.