Jazz TM 2017 prinde contur: China Moses va susţine un concert extraordinar...

Jazz TM 2017 prinde contur: China Moses va susţine un concert extraordinar la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
China Moses va susţine un concert în cadrul festivalului JazzTM.

Artista americană China Moses va concerta pentru prima dată la Timişoara, în cadrul ediţiei din acest an a festivalului Jazz TM. Artista este fiica celebrei DeeDee Bridgewater, care a concertat anul trecut în Piața Victoriei din Timișoara, tot la JazzTM.

Organizatorii Festivalului Internațional de Jazz de la Timișoara completează line-up-ul JazzTM. Artista americană China Moses va urca pe scena din Parcul Castelului, pe care o va umple de energie.

China Moses reinventează jazzul, rupe limitele și constrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt. Fiica lui DeeDee Bridgewater, artista care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, și a regizorului Gilbert Moses, pionier al teatrului afro-american, a pășit încă din copilărie în lumea muzicii și a teatrului. Astfel, la 16 ani, în 1996, a lansat primul său single, Time, a cărui videoclip a fost regizat de Jean-Baptiste Mondino”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Succesul artistei americane a fost urmat de trei albume – „China”, „On Tourne en Rond”și „Good Lovin”, transformând-o într-o adevărată forță a scenei r’n’b din Franța.


Artista a lucrat cu labelul suedez de hip-hop Breaking Bread și cu artiști precum DJ Mehdi, Diam’s, Karriem Riggins, Guru, Anthony Marshall.

Împreună cu Raphaël Lemonnier, backing singer-ul Camillei, China Moses a creat un show numit “Gardenias For Dinah”, un tribut pentru idolul lor, Dinah Washington. Tot ea a fost sursa de inspirație pentru albumul „This one’s for Dinah”, lansat în 2009 la labelul Blue Note.

A concertat în toată lumea, iar împreună cu Lemonnier a lansat albumul „Crazy blues”, dedicat marilor cântărețe de blues și jazz, care au influențat-o și inspirat-o.

„Pe lângă contribuția adusă la albumul lui André Manoukian, ”So in love”, Moses a realizat un nou show, în toamna lui 2013, cu cântece de dragoste, precum: „Don’t let me be misunderstood”, „Lullaby of Birdland” sau ”I’ve got you under my skin”. Pe lângă o carieră muzicală, artista are și o cariară în televiziune, colaborând cu posturi precum MCM sau MTV France. În 2011 s-a alăturat și echipei celui de-al optulea sezon din Le Grand Journal al Canal+ și tot în acel an a prezentat show-ul Made in China, la Jazz Radio”, mai spun organizatorii JazzTM.

Pe scena Festivalului Internațional de Jazz de la Timișoara vor mai urca și Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley fest. The Vest Coast Get Down și Bill Laurance. Cea de-a cincea ediție a JazzTM are loc în perioada 30 iunie – 2 iulie. Vor fi trei scene în aer liber, în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.