Alina Gorghiu, la PRESSALERT LIVE: „Legea salarizării este o bombă cu ceas!”....

Alina Gorghiu, la PRESSALERT LIVE: „Legea salarizării este o bombă cu ceas!”. De ce a ales să candideze în Timiș pentru Senat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Nu doar chestiunile naționale au fost discutate aseară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, atunci când invitată a fost Alina Gorghiu, senatorul PNL de Timiș, dar și lucrurile din cadrul organizației județene de partid. Lupta dintre Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, care beneficiază, cel puțin aparent, de sprijinul celor mai mulți primari din județ, și Nicolae Robu, primul candidat anunțat pentru șefia PNL Timiș, este pe cale să înceapă. Alina Gorghiu nu a spus încă pe cine susține, dar a menționat că atunci când va ști, cu siguranță își va face opțiunea publică.

„E prematur să vă spun pe cine susțin, dar vă asigur că nu am inhibiții când vine vorba de a-mi susține public punctul de vedere. Evident, dacă mi-l cristalizez, îl voi susține public. Acum nu pot să vă spun pentru că Alin (n.r – Alin Nica) își va anunța candidatura, Nicolae Robu deja și-a anunțat-o. Sunt doi oameni care au în spate expertiză în administrație, sunt oameni pe care-i cunosc de mulți ani și cu care am o amiciție îndelungată. Eu nu votez un om în aceste alegeri. Sunt mulți oameni care simt nevoia unei echipe. La nievlul organizației Timiș, de foarte multă vreme încoace, e o scindare de opinii, de opțiuni. Pentru greșelile din trecut nu există un vinovat anume, ci poate o decizie neinspirată, care nu trebuie reluată. De aceea vin și spun acum, a privi în față înseamnă să știi ce ai greșit în spate. Vreau să văd oameni cu proiect pe următorii 4 ani pe întreg Timișul, nu doar pe Timișoara”, a declarat Alina Gorghiu, în studioul HDV.

Cât despre campania internă, senatorul PSD de Timiș speră ca, după încheierea sa, toată lumea să poată sta la aceeași masă. „Ne place sau nu ne place de primarul sau președintele Robu, trebuie să vă spun că au fost printre cei trei lideri ai organizaților județene și-au dat demisia, atunci când mi-am dat demisia în urma alegerilor parlamentare.


Vreau să văd o campanie fără resentimente. Când am venit aici, am văzut o organizație cu foarte mult potențial, dar care se împiedica de un ciot, motiv pentru care mi-aș dori să văd că ne adunăm toți la masă, indiferent de opțiuni. Și da, PSD poate fi bătut”, a precizat Alina Gorghiu.

Revenind la problemele de la nivel național, invitata PRESSALERT LIVE spune că legea salarizării este o bombă cu ceas, dorindu-și, în același timp, ca Dragnea să rămână la conducerea PSD. „Liviu Dragnea este o piatră de moară pentru PSD în momentul acesta, un om pe care PSD are stânjeneala să-l arunce peste bord. Călin Popescu Tăriceanu și partidul său balama, este o criză în interiorul partidului, o bătălie pentru putere. Eu mi-aș dori, totuși, un PSD cu Liviu Dragnea președinte cât mai mult timp. Veți vedea ce bombă cu ceas este legea salarizării. Am vorbit cu foarte multă lume din sectorul bugetar în ultimele săptămâni, să mă lămuresc ce s-a întâmplat la negocierile dintre ministrul muncii și liderii sindicatelor. oamenii aceea au plecat pe patru cărări nu din cauze care țin din alte motive, ci că nu au înțeles nimic din deciziile luate. E prima dată când aud un lider de sindicat foarte mare, pe domnul Hosu, care spunea așa: suntem în fața unui conflict dintre mediul privat din România și cei din sectorul bugetar. Nu știm care sunt principiile legii, care este grila de salarizare, habar n-avem nimic. Suntem într-o situație proastă, iar opinia mea este că ar trebui să se concentreze exclusiv pe partea de colectare la buget și de investiții”, a opinat Alina Gorghiu.

Unul dintre motivele pentru care a venit să candideze în Timiș, spune Alina Gorghiu, este că s-a anulat diferența de gândire dintre membrii fostului PDL și PNL. „Faptul că este una dintre filialele în care s-a mai gândit în paradigma fostul PDL, fostul PNL. Încă sunt organizații județene în Partidul Național Liberal care plătesc acest tribut al istoriei distincte dintre cele două partide. Aici nu s-a gândit și nu se mai gândește așa. Sunt convinsă că opțiunile lor vor avea alte criterii la bază. Cu primarul de la Sânnicolau Mare mă înțeleg foarte bine, am o relație foarte bună. Eu cred că orice declarație care face rău partidului, e mai bine să nu fie făcută, indiferent care o face. Au fost unele care puteau să fie evitate în campanie electorală. Pe noi ne-a costat foarte mult că ne-am spălat lucrurile în public, de ce să nu o spunem”, a concluzionat Alina Gorghiu la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.