Zeci de personaje de poveste în centrul Timișoarei, în cadrul unui festival...

Zeci de personaje de poveste în centrul Timișoarei, în cadrul unui festival de artă stradală. Vezi când are loc

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante sau care levitează vor anima piețele din centrul Timișoarei în cadrul unui festival îndrăgit, care a ajuns la ediția cu numărul doi. Este vorba de CheckART Carnaval, primul festival de artă stradală din Timișoara, făcut de tineri pentru comunitate. Evenimentul are loc în perioada 31 martie – 1 aprilie și este organizat în cadrul programului Timișoara – Capitala Tineretului din România. Potrivit inițiatorilor festivalului, zeci de personaje de poveste, din România și din afara țării, vor da culoare centrului Timișoarei.

„Timișorenii vor putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomimă, mimă, teatru, dans, pictură 2D, jonglerii cu foc, sau acrobaţie, în care actul actul artistic va fi interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, dar şi de tineri voluntari din cadrul programului. De asemenea, în spectacol vor fi incluşi şi mai mulţi tineri care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad. Cu toţii vor juca rolul unor personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care levitează şi multe altele. Tehnicile de pictură 2D, prin care mai multe personaje vor fi pictate şi se vor confunda cu tablourile, vor oferi efecte vizuale deosebite. Ulterior, „tablourile umane” vor transforma Piața Libertății în ring de dans, și îi vor invita pe participanți la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan”, transmit organizatorii.

Vă reamintim că din luna mai 2016 până în luna mai 2017, Timişoara este prima Capitală a Tineretului din România. Programul, desfăşurat sub sloganul Check-OUTimişoara, este implementat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.