Percheziții la căutătorii de comori din vestul țării. Un polițist, printre cei...

Percheziții la căutătorii de comori din vestul țării. Un polițist, printre cei vizați de anchetă

0
DISTRIBUIȚI

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române au descins la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de braconaj arheologic.

„La data de 15 martie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 11 percheziţii, pe raza judeţului Hunedoara, la persoane bănuite de braconaj arheologic, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale deținute de acestea”, spune comunicatul IGPR.

Din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013–2015, mai multe persoane din județul Hunedoara ar fi desfășurat activități de braconaj arheologic în Munții Orăștie (zona Sarmizegetusa Regia).


Cei în cauză nu ar fi respectat legislația în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă.

Conform informațiilor oferite de autorități, în activitatea ilicită suspecții ar fi beneficiat de sprijinul unui agent de poliţie, care nu ar fi respectat îndatoririle de serviciu.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei Române, iar 15 persoane vor fi duse la audieri.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.