Poliția Locală Timișoara, controale la terenurile în paragină. Vezi ce amenzi au...

Poliția Locală Timișoara, controale la terenurile în paragină. Vezi ce amenzi au primit proprietarii leneși

0
DISTRIBUIȚI

Dețineți un teren pe raza municipiului Timișoara? Ar fi bine să arate lună și bec, altfel sunteți buni de plată. Poliția Locală anunță noi controale pe teren pentru sancționarea celor care își lasă proprietățile în paragină. Practic, legislația fiscală din România permite supraimpozitarea terenurilor lăsate în paragină cu până la 500%. Inițiativa a fost una pe placul primarului Nicolae Robu care a anunțat în repetate rânduri că toți cei care nu își îngrijesc proprietățile vor scoate bani frumoși din buzunar pentru comoditate.


Însă, anul 2017 a venit cu o veste bună pentru proprietari: pentru că inventarul proprietăților cu probleme nu a fost făcut la timp, iar cei care le dețin nu au fost notificați, majorarea impozitelor nu se poate face decât de anul viitor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au permanent în atenție terenurile nesalubrizate aflate pe raza Municipiului Timișoara, efectuând în această perioadă verificări pe linia depistării de locații neîngrijite, neigienizate și neîmprejmuite, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, vegetația va crește pe terenurile respective, iar aceasta trebuie să fie și cosită. Ulterior, după identificarea terenurilor se trece la identificarea proprietarilor, care vor fi somați să ia măsuri de salubrizare, împrejmuire etc, iar în caz de neconformare se va trece la sancționarea acestora, amenzile fiind cuprinse între 1500 și 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată. În primele două luni ale acestui an au fost identificate și ulterior reverificate un număr de 26 de terenuri, alte cinci fiind identificate noi, fiind aplicate și 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei”, a transmis Polița Locală Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.