Primar din Timiș, dar și un medic bănățean, găsiți în stare de...

Primar din Timiș, dar și un medic bănățean, găsiți în stare de incompatibilitate de către ANI. Vezi despre e este vorba

1
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul lui Ionel Curuți, primar al comunei timișene Mănăștiur, care, în perioada mandatului deținut în legislatura 2008 – 2012, a semnat mai multe contracte de administrare și concesiune, precum și documentele aferente acestora, între primăria comunei și asociația proprietarilor de terenuri ARTEMIS Mănăștiur, în cadrul căreia soția sa deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte al consiliului director.


Potrivit legii, o persoană care exercită o funcție sau demnitate publică, se află în conflict de interese atunci când are un interes personal de natură patrimonială care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin și poate, printr-o decizie a autorității publice, să aducă un beneficiu rudelor.

De asemenea, potrivit ANI, s-a aflat în stare de incomptibilitate și doctorul Vasilica Ungur, șef al laboratorului de analize medicale din cadrul spitalului municipal de urgență Caransebeș, deoarece, în perioada 25 mai 2007-23 decembrie 2014 a deținut, simultan, funcția de șef de laborator cu cea de administrator al S.C. Medical Top Clinic SRL, încălcând astfel legea. Vasilica Ungur a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare dar deocamdată nu a depus la dosar un punct de vedere. Potrivit legii, ea a săvârșit o abatere disciplinară și este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării din funcția respectivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.