Premierul Grindeanu, la CJT: „Eu v-aş ruga să nu staţi doar după...

Premierul Grindeanu, la CJT: „Eu v-aş ruga să nu staţi doar după bugetul de stat”. Ce finanţări anunţă pentru proiectele judeţului

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Sorin Grindeanu a fost prezent, în această dimineaţă, la Consiliul Judeţean Timiş, acolo unde a avut o scurtă întrevedere cu conducerea instituţiei. Alături de premier, la Timişoara a sosit şi vicepremierul Sevil Shhaideh, însoţită de secretarul de stat Adi Gâdea şi secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, care a avut o întâlnire cu primarii din judeţ şi cu consilierii judeţeni pentru a le prezenta modul în care se finanţează proiectele pe PNDL.

La începutul întâlnirii cu primarii, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a prezentat lista cu proiecte cheie pentru judeţul Timiş. Printre marile investiţii planificate de judeţ se numără reabilitarea Palatului Baroc, reabilitarea clădirii Muzeului Banatului, construcţia unor noi unităţi spitaliceşti, a unor drumuri, dar şi investiţiile pentru care judeţul Timiş va încerca să obţină bani de la Compania Naţională de Investiţii: o sală polivalentă şi un stadion nou. Amintim că la ultimul plen, aleşii locali au votat includerea a zece proiecte de reabilitare a unor drumuri pe lista care va fi depusă de Consiliul Judeţean Timiş la Bucureşti pentru a obţine finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Îndemnul premierului Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu şi-a păstra abordarea avută înainte de a pleca la Bucureşti, incurajând conducerea judeţului Timiş să aplice pentru finanţare atât pe PNDL cât şi pentru acceasarea de fonduri europene.

„Călin face treabă bună aici.


Sper ca toate proiectele care şi le-a propus a fi implementate să poată să le facă până în 2020, dar nu doar cu sprijiul guvernului, ci şi depunând proiecte pentru finanţări europene extrem de importante pentru noi. Ştiu că pentru mulţi dintre dumneavoastră, şi mă refer la primari, a fost o săptămână extrem de încărcată, cu mers la Bucureşti şi depuneri de proiecte la PNDL. (…) Lucrul acesta arată că acest program naţional care îşi va deschide faza a doua în vară este un program naţional de succes. Noi estimam că vor fi în jur de 5.000 de noi proiecte nereferindu-mă la şcoli, grădiniţe şi creşe. Până ieri s-a tras linie la peste 8.000 de proiecte depuse ceea ce înseamnă că dumneavoastră cei care conduceţi consilii locale sau primării consideraţi ca şi noi că acest program e un succes, a fost un succes şi de aceea trebuie să continue. Legat de Timiş pot să discut de fiecare punct în parte pe care îl amintea Călin aici, dar important este ca la întâlnirea de astăzi pe lângă partea festivă primarii au nevoie de o întâlnire tehnică legat de modul în care se va desfăşura jurizareea la PNDL. Vă rog să aveţi încredere că tot ce am pus noi acolo sunt criterii cât se poate de transparente, cât se poate de bune astfel încât proiectele care stau în picioare din toate punctele de vedere să poată fi finanţate de către Guvernul României. Eu v-aş ruga să nu staţi doar după bugetul de stat şi am mai spus lucrul acesta. Există diverse variante, vă rog să accesaţi tot ceea ce înseamnă fonduri europene începând cu consiliul judeţean, pentru că altflel nu are cum să ajungă tot ceea ce se cere a fi finanţat prin bugetul naţional. Mai mult decât atât, vă spun eu că sunt acasă, ca să nu spună Sevil, tot ceea ce poate fi finanţat pe fonduri europene şi s-a depus pe PNDL aia e varianta de finanţare, nu vă aşteptaţi la bani de la bugetul de stat. Cred că este corect acest lucru”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.