Protest la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș: de ce au întrerupt angajații...

Protest la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș: de ce au întrerupt angajații programul de lucru timp de două ore

0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți angajați ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, dar și ai Gărzii Naționale de Mediu au protestat, în această dimineață, în fața instituției, nemulțumiți de salariile prea mici. Astfel, peste 20 de salariați au întrerupt programul de lucru între orele 10.00 – 12.00 și au organizat un protest spontan.

“În prezent, salariile angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Timiș sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, care au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substantial, creându-se astfel adevărate dezechilibre în sistemul public al salarizării”, transmit protestatarii.

Aceștia dau și câteva exemple de salarii nete pe care le primesc angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, majoritatea cu studii superioare, în care sunt cuprinse și sporurile.


Astfel, directorul executiv câștigă 3.114 lei, șef serviciu – între 2.767 lei și 2.798 lei, șef birou – 2.676 lei, consilier superior – între 1.931 și 2.339 lei, consilier principal – între 1.412 și 1.702 lei, referent de specialitate – 1.877 lei și referent superior – între 1.162 și 1.352 lei.

Manifestanții i-au trimis, astăzi, și o scrisoare deschisă premierul Sorin Grindeanu “prin care ne exprimăm nemulțumirea în ceea ce privește salariile mici de care beneficiem de nouă ani, solicitând majorarea salariilor astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – administrație / instituție teritorială deconcentrată. Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1.845 de salariați în prezent”.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Timiș amenință cu declanșarea conflictului colectiv de muncă, prin întreruperea activității pe timp nelimitat, dacă revendicările nu vor fi soluționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.