Un ONG din Timișoara solicită atașarea de cutii pe zidurile spitalelor, unde...

Un ONG din Timișoara solicită atașarea de cutii pe zidurile spitalelor, unde mamele își pot abandona bebelușii nedoriți

0
DISTRIBUIȚI

baby box

Un ONG din Timișoara, care luptă împotriva avortului și sprijină mamele și gravidele aflate în situații de risc, propune o metodă inedită prin care poate fi prevenit abandonul bebelușilor, dar și pruncuciderea. Și anume, legiferarea plasării de instalații speciale de tip “baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor din România, unde mamele își pot abandona bebelușii nedoriți. Potrivit reprezentanților Asociației “Darul Vieții” din Timișoara, astfel de dispozitive sunt prezente în numeroase țări din lume.

De asemenea, ONG-ul mai solicită Guvernului și Parlamentului României restricționarea legii avortului la cazurile grave de handicap, viol și atunci când viața mamei se află în pericol, după exemplul Poloniei, sau acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, cu scopul acoperirii nevoilor speciale care apar în timpul sarcinii.


Totodată, Asociația “Darul Vieții” vrea legiferarea posibilității, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul și oficierea unei slujbe religioase, precum și crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere. Un astfel de model al adopției începute în perioada de sarcină este utilizat în SUA, Marea Britanie și Australia.

Vă reamintim că în perioada 1 martie – 9 aprilie se desfășoară campania “40 de zile pentru viață”, la Timișoara. Mai mulți voluntari stau, în fiecare zi, timp de 12 ore, în fața Maternității “Odobescu” cu pancarte pro-viață în mâini, se roagă și țin post. În cadrul campaniei se va desfășura și “Marșul pentru Viață”, care va avea loc în data de 25 martie la Timișoara, de la ora 12.00. Participanții vor porni pe străzile orașului de la Biserica “Sf. Maria Regina Păcii” din zona Bălcescu. Acțiunea este organizată de toate cultele creștine și organizațiile pro-viață și pro-familia din Timișoara și are loc simultan în 133 de orașe din România și din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.