Controale în magazinele și în piețele din Timiș, înainte de Paști. Vezi...

Controale în magazinele și în piețele din Timiș, înainte de Paști. Vezi ce verifică inspectorii și cu cât au fost AMENDATE patru supermarketuri

0
DISTRIBUIȚI

Patru supermarketuri din județul Timiș au fost amendate, în ultima perioadă, de către Direcția de Sănătate Publică cu 10.000 lei, după ce au fost descoperite mai multe neregui. De asemenea, reprezentanții instituției au întocmit și trei avertismente.

Potrivit DSP Timiș, începând cu data de 20 martie au fost verificate, treptat, cofetăriile și patiseriile din județ, magazinele și supermarketurile ce oferă produse specifice sărbătorilor de primăvară, inclusiv căsuțele din cadrul Târgului de Paști din centrul Timișoarei. În această săptămână, înainte de Paști, sunt controlate piețele din Timișoara și din județ.

„Acțiunea medicilor de a controla spațiile în care urmează a fi pregătite și comercializate produse alimentare specifice de sărbători urmărește prevenirea îmbolnăvirilor prin consum de alimente și, ca în fiecare an, controalele se derulează inclusiv în ultima săptămână dinaintea Paștelui.


În această săptămână este rândul piețelor din Timișoara și județ. Sunt verificate toate aspectele legate de igienă, condiții igienico-sanitare ale spațiilor, inclusiv cele de depozitare alimente, ale personalului angajat, cursuri de igienă, certificate de sănătate, echipament de protecție, proceduri de ambalare, depozitare și comercializare, proveniența alimentelor ambalate și a ingredientelor folosite în procesele de producție (acolo unde este cazul), a fost supravegheat modul de deservire, ustensilele folosite și sursa de apă folosită”, comunică DSP Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, în urma controalelor efectuate, nu au fost găsite nereguli majore, care să „pericliteze sănătatea publică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.