Cubanezul Omar Sosa cântă la cea de-a 21-a ediţie a Gărâna Jazz...

Cubanezul Omar Sosa cântă la cea de-a 21-a ediţie a Gărâna Jazz Festival VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Omar Sosa Quarteto Afro Cubano va susţine un concert la festivalul de jazz de la Gărâna

Organizatorii celei de-a 21-a ediţii a festivaluli de jazz de la Gărâna au anunţat încă un nume în line-up-ul acestei manifestări, Omar Sosa Quarteto Afro Cubano.

Îndrăgostit de Cuba, de pian și de oameni, Omar Sosa a știut cum să molipsească o lume întreagă de frenezia muzicii afro-cubaneze. Pe 8 iulie, artistul va îmblânzi a treia seară a festivalului de jazz de la Gărâna alături de quartet-ul Afro Cubano, o formulă care explorează sinergia dintre muzica afro-americană, hip-hop și muzică clasică.

Nominalizat de 7 ori la premiile Grammy, Omar Sosa își va prezenta la Gărâna cel mai recent album, Ilé, un tribut muzical adus rădăcinilor sale artistice, căutate cu pasiune în muzica Havanei din anii `80 și începutul anilor `90.


Ile înseamnă, în traducere liberă, ”tărâmul de acasă”. Albumul este fără îndoială o întoarcere acasă, la rădăcinile cubaneze, la sunetele pe care Omar le auzea în copilărie. Urechile iubitorilor de jazz vor călători în peisajul muzical ce păstrează intacte influențele Africane, dar le mixează cu armonia jazz-ului din Vest.

Omar Sosa a emigrat în 1993 din Cuba, a ajuns în Ecuador și SUA și s-a stabilit în Barcelona în 1999, iar întregul parcurs geografic i-a marcat relația cu muzica, flexibilitatea și ușurința cu care fuzionează jazz-ul de improvizație cu world-music și electronic, ca nimeni altcineva. Omar Sosa este promotorul unor experimente muzicale  ce scot la lumină o energie unică.

Alături de Omar Sosa, pe scenă vor urca și Leandro Saint-Hill (saxofon și flaut), Childo Tomas (voce și bas) și Ernesto Simpson (tobe), trei muzicieni care împărtășesc aceeași libertate de expresie specifică muzicii afro-cubaneze.

Gărana Jazz Festival 2017 va avea loc între 6 și 9 iulie pe trei scene din Munții Banatului: Poiana Lupului, satul Gărâna și biserica din Văliug. În line-up-ul ediției 21 se anunță voci legendare ale jazz-ului american și european, între care John Scofield, Bill Frisell, David Torn, Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet, Tonbruket și mulți alții. Biletele pot fi achiziționate online, în avans prin Biletmaster.ro, la prețul de 300 de lei în varianta de abonament valabil pentru patru seri de concerte, sau 85 de lei, în varianta de bilet pentru o singură seară de festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.