EXCLUSIV Matei Suciu nu renunţă la mandatul de deputat PSD, chiar dacă...

EXCLUSIV Matei Suciu nu renunţă la mandatul de deputat PSD, chiar dacă are sentinţă definitivă de incompatibilitate

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Matei Suciu a pierdut definitiv procesul prin care a contestat sentinţa dată de Agenţia Naţională de Integritate. ANI a constatat că, pe vremea când era senator al aceluiaşi partid, Suciu s-a aflat în incompatibilitate, deţinând simultan funcţia de senator şi de administrator a două firme. Pesedistul nu a menţionat în declaraţia de avere şi funcţiile de administrator. Perioada în care acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate este 19 decembrie 2012 – 9 ianuarie 2014.

Deşi nu a dorit să candideze pentru un nou mandat de senator de Timiş, fiind nemulţumit că lista formaţiunii a fost deschisă de fostul prefect Eugen Dogariu, Suciu a ajuns din nou în Parlament, de data aceasta pe un loc de deputat, după ce Sorin Grindeanu a fost numit prim-ministru şi Călin Dobra, cel care a deschis lista PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor, a renunţat la mandat pentru a prelua şefia CJ Timiş.

Suciu a contestat decizia ANI, însă Înalta Curte de Casație Justiție a dat definitiv dreptate agenției așa că teoretic, pesedistul ar trebui să vacanteze poziția de deputat.


Însă, acesta nu are niciun plan să facă asta. Iar explicația este în ton cu cele date de PSD în scandalul ordonanței privind abuzul în serviciu.

„Eu nu am ajuns pe persoană fizică în Parlament, am fost votat de oameni pe care îi reprezint așa că nu pot lua de capul meu decizia de a demisiona”, a declarat Suciu pentru PRESSALERT.ro. Acesta a precizat că va demisiona doar dacă i se cere de către conducerea PSD Timiș, lucru care este relativ complicat întrucât președintele PSD Timiș este premierul Sorin Grindeanu.

Călin Dobra, preşedintele executiv al PSD Timiş a declarat pentru PRESSALERT.ro că „aşteptăm să vedem sentinţa, după care vom lua o decizie în acest sens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.