O companie germană, investiție de 300 de milioane de euro în Timiș....

O companie germană, investiție de 300 de milioane de euro în Timiș. Vezi ce fabrică va fi deschisă și câte locuri de muncă vor fi create

0
DISTRIBUIȚI
Sute de noi locuri de muncă create în Timiș.

Noi locuri de muncă vor fi create în județul Timiș, în viitorul apropiat. Primarul comunei Sânandrei, Claudiu Coman, ne-a declarat că, în această vară, o companie nemțească, unul dintre cei mai mari furnizori în domeniul produselor medicale, începe lucrările la o fabrică de seringi perfuzabile. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro și vor fi create în jur de 300 de noi locuri de muncă. Fabrica va fi construită în parcul industrial din localitatea timișeană Sânandrei.

“Lucrările de construcție a fabricii de seringi perfuzabile vor începe undeva în vară, în luna iulie, și se vor finaliza în unul, doi ani.


Compania care dorește să realizeze fabrica se numește B. Braun, iar investiția se ridică la două – trei sute de milioane de euro, spun ei, și vor să angajeze 300 de persoane”, a afirmat Claudiu Coman.

Potrivit primarului din Sânandrei, discuțiile cu reprezentanții companiei B. Braun au început în urmă cu câțiva ani, însă doar în acest an au fost finalizate lucrările de infrastructură necesare: canalizare, energie electrică, gaz.

Compania germană B. Braun este unul dintre cei mai mari furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale și derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale, medicamente și al serviciilor de dializă având aproximativ 800 de angajați în România. Compania oferă servicii de dializă în centre proprii, produce soluții perfuzabile, și deține două centre operaționale.

În urmă cu o săptămână, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut o întrevedere cu delegația companiei B. Braun.

„În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei și-au exprimat intenția de a extinde afacerile din România. Astfel, în perioada următoare, aceștia vor demara o investiție de tip greenfield, care va presupune construcția unei fabrici de soluții perfuzabile, construcția unui centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate, precum și construirea unui nou centru logistic. Noua investiție ar urma să fie finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.