Tudor Costescu e convins că ”Leii din Banat” pot învinge Oradea în...

Tudor Costescu e convins că ”Leii din Banat” pot învinge Oradea în meciul 3 din play-off. Cum explică tehnicianul lui BC SCM Timișoara căderile de pe finalul jocurilor cu CSM

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara are de recuperat două înfrângeri în fața campioanei CSM Oradea dacă vrea să mai spere la calificarea în semifinalele Ligii Naționale. Primul pas poate fi făcut de elevii lui Tudor Costescu mâine, când aceștia dispută primul meci acasă din play-off. În cazul unei noi înfrângeri cu bihorenii ”leii bănățeni” vor intra deja în vacanță. Tehnicianul a explicat azi căderile echipei sale din primele două întâlniri ale sferturilor.

”Sigur că privind înapoi ultima săptămâna concluzia e una singură, că avem 0-2 cu Oradea. Cred că prin modul în care ne-am manifestat în teren suntem îndreptățiți să sperăm la cel puțin o victorie acasă. Nu s-ar fi supărat nimeni dacă am fi venit cu o victorie de acolo. Din 80 de minute în 70 cred că am fost în general peste ei. Din păcate, o echipă cu experiența Oradiei poate să speculeze zece minute și să-și adjudece două victorii. Încercăm să ne îndreptăm puținele greșeli făcute în cele două jocuri și să nu le repetăm. Am mari speranțe că ne vom impune mâine”, a declarat Tudor Costescu, tehnicianul lui BC SCM Timișoara.

Întrebat despre căderile formației sale după ce BCT-ul a condus Oradea în cele două jocuri, Costescu a conchis că ”noi am făcut o risipă foarte mare de energie pentru a ne construi avantajurile din timpul meciurilor. Și datorită unei rotații mai scurte, probabil ne-a costat.


Avantajul maxim avut în primul și al doilea meci nu l-a făcut nimeni cadou. Noi am muncit mult pentru el și probabil risipa de energie ne-a costat pe final, la care s-a adăugat și lipsa de luciditate, niște greșeli punctuale individuale, explicabile de atlfel, ne-au costat pentru că Oradea e o echipă completă cu foarte mare experiență”.

Despre suporteri: ”E un plus fantastic pe care îl are Oradea”

”Principalul” bănățenilor nu a ezitat să vorbească și despre susținerea din tribune ca un factor în rezultatele de până acum. ”Cel puțin au avut un suport absolut fantastic din partea sălii. Lucrul acesta i-a ținut în meci, au crezut în șansa lor și au venit peste noi”, a mai spus Costescu. ”E un plus fantastic pe care îl are Oradea, lucru pe care eu nu l-am simțit la Timișoara. Îmi pare rău, nu vreau să reproșez nimic nimănui. Poate a fost o perioadă mai nefericită în evoluțiile noastre, dar și când am învins acasă lucrurile nu s-au schimbat. Ar fi păcat ca într-un meci decisiv să nu vină lumea la sală. Să simtă măcar dorința și determinarea noastră și să ne ajute”, a subliniat acesta.

Tudor Costescu nu și-a făcut planuri legate de rotația echipei, una mai scurtă la ultima întâlnire, dar se arată convins că elevii săi se vor impune măcar în meciul 3. ”Nu știu ce se va întâmpla mâine, nu am un plan să folosesc un anumit număr de jucători. Dacă ar putea să joace cinci nu ar fi o problemă. Sigur, în speranța că vom câștiga, trebuie să ținem cont și de meciul de vineri. Dar ne interesează să facem orice efort, fie cu ultimele resurse de energie, pentru a câștiga. Băieții sunt motivați, simt că am avut adversarul în mână. E greu de spus cine a câștigat și cine a pierdut. Își doresc foarte mult. Nu dorim să încheiem campionatul mâine. Simt că avem energie și putere”, a precizat tehnicianul alb-violeților.

Partida cu numărul 3 a sfertului dintre BC SCM Timișoara și CSM Oradea va avea loc mâine, de la ora 17.30, în ”Olimpia”. În cazul unui succes, a patra întâlnire e programată vineri (ora 18), tot în Banat.

81-85 și 66-74, sunt scorurile cu care au pierdut bănățenii primele două întâlniri cu Oradea din această fază

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.