O masă caldă pentru elevi, primul proiect de lege al deputatului ALDE...

O masă caldă pentru elevi, primul proiect de lege al deputatului ALDE Marian Cucşa. Ce vor primi micuţii

0
DISTRIBUIȚI

În România, copiii care nu au posibilitatea să mănânce nici măcar o masă caldă pe zi nu sunt deloc puţini. Parlamentarii români au adoptat însă o lege care îi va ajuta pe micuţi să ducă o viaţă mai sănătoasă.


Proiectul vizează oferirea unei mese calde pe zi pentru şcolari şi preşcolari şi a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional. Legea va intra în vigoare din toamna acestui an, odată cu anul şcolar 2017 -2018.

Pentru „masa caldă” sunt avizate 25 de variante de meniu de către de Institutul Naţional de Sănătate. Data limită de consum a produselor distribuite către unităţile şcolare în regim de catering va fi în ziua producerii. Pentru pachetul alimentar sunt prevăzute produse de panificaţie, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct.

„Îmi doresc ca acest program să fie şi una din căile prin care să putem acorda importanţa cuvenită unei alimentaţii echilibrate şi să-i învăţăm pe toţi copiii, prin diferite metode şi într-un mod plăcut şi uşor de înţeles, să mănânce cât mai sănătos”, a declarat deputatul ALDE Timiş, Marian Cucşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.