Timişorenii de la Sebastian Spanache Trio lansează cel de-al treilea material discografic,...

Timişorenii de la Sebastian Spanache Trio lansează cel de-al treilea material discografic, „The Furnace”

0
DISTRIBUIȚI
Grupul timişorean Sebastian Spanache Trio lansează cel de-al treilea material discografic

Grupul timişorean Sebastian Spanache Trio va lansa la data de 23 aprilie, cel de-al treilea material de studio din carieră, intitulat ‘The Furnace’.  Albumul va fi unul conceptual, din nou și va conține 5 piese, compoziții proprii, piese care au fost compuse special pentru acest album, fiind conceput ca o suită în cinci părți, legate într-o poveste muzicală de la început la sfârșit. Piesele au fost deja prezentate publicului, ca un preview al noului album, pe scena de la Gărâna Jazz Festival în 2016 și pe scena ARCUB București, la începutul lui 2017.

The Furnace este înregistrat în Timișoara cu Uțu Pascu (Blazzaj) și masterizat de Alin Luculescu, Asociația Culturală NABU oferind sprijinul necesar pentru producția acestui disc. Cel de-al treilea album SS3 urmează să apară atât în varianta digitală, urmând să se poată asculta/cumpăra/downloada în format la alegere de pe bandcampul trupei, cât și achiziționarea în variantă fizică, sub forma clasicului CD digipack.


CD-urile fizice vor putea fi achiziționate și în cadrul concertelor de lansare, urmând ca mai apoi, să apară și în magazinele de specialitate.  În curând, pe pagina de facebook a trio-ului  se va anunța și un pre-sale al acestui album, care va dura până la data de 22 aprilie inclusiv.

În perioada imediat următoare, SS3 va susține o serie de concerte prin țară, unde vor promova proaspătul lansat material, agenda turneului urmând a fi anunțată în curând.

Odată cu anunțul acestei lansări, astăzi se „deschide” și noul site, oferind mai multe informații despre The Furnace și Sebastian Spanache Trio: www.sebastianspanachetrio.com.

Cei trei muzicieni doresc să mulțumească Asociației Culturale Nabu, Consiliului Județean Timiș, Made in TM și Filarmonicii „Banatul” Timișoara pentru sprijinul acordat.

În iarna anului 2011, avea loc primul concert oficial Sebastian Spanache Trio, mai exact, în data de 17 decembrie, în   sala de spectacole a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. De atunci au trecut cinci ani plini de evenimente pentru trio-ul timișorean. Lansări de albume sau DVD, mulți kilometri parcurși, peste 80 de concerte, premii câștigate și multe altele. Ce înseamnă aceşti cinci ani, foarte pe scurt? Aproximativ 40.000 km parcurși (circumferința pământului la ecuator), 85 de concerte, două albume și un DVD.  Sebastian Spanache și Radu Pieloiu sunt premianții premiilor Timișoara Jazz Awards, oferite în cadrul Timișoara Jazz Festival, eveniment organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, primind trofeul pentru „Pianistul Anului”, respectiv „Bateristul Anului”, anul 2016.

SS3 înseamnă:  Sebastian Spanache –pian, Csaba Santa – contrabas, chitară bass, Radu Pieloiu – tobe.

Foto: Mihai Surdea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.