18.000 de locuri, disponibile în grădinițele din județul Timiș. Când încep înscrierile

18.000 de locuri, disponibile în grădinițele din județul Timiș. Când încep înscrierile

0
DISTRIBUIȚI

Părinții din județul Timiș, care au copii cu vârste între 3 și 6 ani, pot să îi înscrie la grădiniță, în această lună. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că în cele trei grupe de vârstă, mare (copii de cinci ani), mijlocie (copii de patru ani) și mică (copii de trei ani), sunt disponibile 18.066 de locuri în 789 de grupe, pentru anul școlar 2016 – 2017.

Cele mai multe locuri, 10.316 în 409 grupe, sunt în grădinițele aflate în orașele din județ.


98 dintre grupe sunt cu program normal, iar 305 cu program prelungit. În mediul rural sunt propuse 347 de grupe, cu 7.473 de locuri, dintre care 279 cu program normal și 68 cu program prelungit.

De asemenea, sunt propuse și șase grupe cu program săptămânal, cu 165 de locuri în mediul urban, precum și 33 de grupe în învățământul special. Totodată, părinții care doresc să-și înscrie copiii la o grădiniță privată trebuie să știe că sunt propuse 65 de grupe, dintre care 61 în mediul urban, majoritatea fiind cu program prelungit.

„În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani vor avea loc, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ: reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018, respectiv înscrierea copiilor nou-veniţi. Reînscrierile vor începe în data de 8 mai, iar înscrierile se vor derula începând cu 22 mai. În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face în ordinea descrescătoare a numărului de crieterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil”, comunică Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.