Circulaţia vaporaşelor pe Bega, la mâna primarului Robu. Anunţul făcut de reprezentantul...

Circulaţia vaporaşelor pe Bega, la mâna primarului Robu. Anunţul făcut de reprezentantul Ministerului Transporturilor la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Problema circulaţiei vaporaşelor pe Bega va fi rezolvată în curând. Este promisiunea făcută astăzi de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Consiliul Judeţean Timiş. Întrebat de ce Ministerul Transporturilor nu înfiinţează o structură de administrare a căii navigabile care să gestioneze circulaţia celor şapte vaporaşe aflate în patrimoniul Regiei Autonome de Transport şi cumpărate cu bani de la bugetul local al Timişoarei, Titea a răspuns că problema nu poate fi rezolvată printr-o adresă, ci că este nevoie ca primarul Timişoarei să meargă la Bucureşti.

„Îl aștept la Ministerul Transporturilor împreună cu domnul președinte al consiliului județean, oricând ușa mea și a ministrului Răzvan Cuc este deschisă pentru a discuta direct, punctual, cu documentele în față, și să putem să rezolvăm problema, nu doar să vii la Ministerul Transporturilor să lași o hârtie și să pleci și după aceea să vii în județul Timiș să spui că guvernul nu își face treaba.


Eu vă spun că de la începutul acestui mandat al guvernului Grindeanu toate punctele pe care ni le-am propus sunt în execuţie”, a declarat Titea.

Amintim că vaporaşele au fost cumpărate ca parte a proiectului cu fonduri europene pentru reabilitarea malurilor Begăi, însă, acestea nu pot efectua transport în comun pe Bega din cauză că RATT nu poate primi drept de administrare asupra porţiunii navigabile din canal din partea Administraţiei Bazinale Banat. Problema trebuie tranşată de la Ministerul Transporturilor, care cel mai probabil va înfiinţa o structură care să implice toţi actorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.