Primarul Robu, rămas fără obiective de inaugurat de ziua lui. MOTIVUL pentru...

Primarul Robu, rămas fără obiective de inaugurat de ziua lui. MOTIVUL pentru care s-a dat în spectacol cu vaporaşele şi pasajul Michelangelo

0
DISTRIBUIȚI

Cu alai de liberali, fără angajaţi din Primăria Timişoara şi cu un concert – aşa se inaugura, în 2015, pasajul Michelangelo din Timişoara. Se întâmpla pe 28 mai, de ziua primarului Nicolae Robu. Deşi lucrările fuseseră terminate mai devreme, artera a rămas închisă pentru a fi inaugurată cu fast de edil. Câteva luni mai târziu, în pasajul realizat cu fonduri europene de administraţia Robu pe un proiect depus şi câştigat în vremea fostului primar Gheorghe Ciuhandu apăreau primele infiltraţii.

În 2016 povestea se repeta, primarul Nicolae Robu inaugurând cele şapte vaporaşe cumpărate cu aproape două milioane de euro de la bugetul local al Timişoarei, ca şi contribuţie la un proiect european de reabilitare a malurilor Begăi.


Din peisaj nu au lipsit plimbările cu vaporaşe, declaraţiile pompoase şi şampania. Un an de zile mai târziu, vaporaşele nu pot efectua curse de transport în comun pe Bega, din cauza lipsei unei administraţii a căii navigabile. Vina pentru situaţia care se poate rezolva simplu este pasată între Primăria Timişoara şi Ministerul Transporturilor.

Astăzi, primarul îşi va celebra din nou ziua de naştere, însă, anul 2017 ar putea fi unul inedit pentru primar, căci Timişoara nu mai are obiective de inaugurat. Încercând, la sfârșitul săptămânii, să lămurească şirul petrecerilor organizate de el în aceste zile, edilul a declarat că „nu are nicio legătură ce se întâmplă astăzi cu ziua mea. Ziua mea este în 28 mai, nu este în 26 mai. Fac astăzi chef pentru colegii din primărie şi alţi câţiva invitaţi, dar cu colegii de partid voi face cinste duminică, în 28. Atunci voi sărbători ziua mea cu un număr de colegi de partid, şi evident că asta înseamnă cu Biroul Politic Judeţean şi cu colegii primari. Dar ce se întâmplă astăzi nu are nicio legătură cu ziua mea, că nu are nimeni voie îşi bată joc până şi de ziua partidului, spunând că ceea ce noi facem cu bună-credinţă de ziua partidului nu ar fi dedicat partidului. Este dedicat partidului tot ce facem astăzi cum a fost dedicat partidului tot ce am făcut miercuri. De ziua mea? Nu știu să fie vreo coincidență cum a fost anii trecuți, dar dacă ar fi fost vreo coincidență, am fi inaugurat. Nu e prea târziu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.