Proiecții de film, expoziții de artă modernă și ateliere pentru cei mari...

Proiecții de film, expoziții de artă modernă și ateliere pentru cei mari și cei mici, organizate de Centrul Cultural German în luna mai. Vezi programul evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

În ziua de 5 mai, la ora 16.00, curatorul Thomas Emmerling organizează la muzeul de artă un tur ghidat al expoziției de heliogravură după lucrări din secolul al XV-lea, „Martin Schongauer – Der schöne Martin” (Martin cel frumos), deschisă până în 10 mai, iar în ziua următoare, între orele 10.00 și 14.00, Centrul Cultural German sărbătorește Ziua Europei la Muzeul Satului Bănățean, unde consulatele din Timișoara și centrele culturale vor avea standuri de prezentare.

În cadrul seriei de filme germane FilmparaDE, la librăria Cărturești de pe strada Mercy va avea loc în 11 mai, de la ora 18.30, proiecția filmului „Babai”, povestea unui kosovar din anii ’90 care trăiește, împreună cu fiul său, din vânzarea țigărilor de contrabandă, și hotărăște să fugă în Germania, sperând în șansa unui viitor mai bun. O a doua proiecție va avea loc în 25 mai, la aceeași oră, când va fi prezentat filmul „După primăvară vine toamna”, a cărui temă este viața unor refugiați kurzi în Germania.

În 14 mai, de la ora 10.00, Centrul Cultural German și Institutul Francez organizează, la sediul de pe bdul C.D. Loga, un atelier distractiv intitulat „Căsuța Piticilor”, care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani și le oferă celor mici posibilitatea de a învăța noi cuvinte străine în timp ce se joacă și se distrează. Intrarea este liberă. În 17 mai, între orele 16.30 și 17.30, la biblioteca Centrului Cultural German se va desfășura un atelier creativ, în cadrul cărora copii de aceeași vârstă vor avea posibilitatea să confecționeze decorațiuni în întâmpinarea verii.

La Muzeul temporar de artă contemporană de la Bastionul Therezia va avea loc în 19 mai, ora 19.00, vernisajul expoziției „Relații externe.


Tineri arhitecți din Germania”, care va fi deschisă până în 9 iunie. Aceasta va prezenta 14 proiecte realizate de tineri arhitecți din Germania, cele mai multe realizate după anul 2004, care sunt modele de arhitectură, design interior sau peisagistică, oferind soluții inedite pentru viitorul urbanistic. Expoziția a fost concepută de Institutul pentru Relații Culturale Externe Stuttgart, în colaborare cu Camera federală a arhitecților germani Berlin.

Din 25 până în 27 mai, între orele 10.00 și 21.00, la Ambasada va avea loc un workshop cu profesorul și regizorul Nils Loof, la care sunt așteptați studenți și alte persoane interesate de film. Participanții vor avea șansa de a observa diferențele dintre modul de lucru al unui regizor și al actorilor în cazul unui film pentru marele ecran și al unuia realizat pentru televiziune, vor putea arunca o privire în lumea actorilor și a vieții din spatele camerelor de filmat, vor putea viziona două filme, modele perfecte pentru partea teoretică a atelierului și vor putea participa la filmarea unor scene. Participarea este gratuită. Nils Loof a predat la Universitatea Hildesheim și la Universitatea de Vest iar de anul trecut predă cursuri de producție de film la Universitatea din Hanovra.

Centrul Cultural German va vernisa, în 26 mai, ora 18.00, la muzeul de artă, o expoziție de desene, fotografii și instalații a artistei germane Rosemarie Trockl – o prezență importantă în arta contemporană germană și internațională – care prezintă o mare varietate de teme, de la portrete și studii ale figurii umane, până la compoziții, schițe și instalații video. Lucrările sale reflectă interesul pentru experimente cu materiale și tehnici diversificate, o bună parte din temele abordate fiind legate de conceptul de artă feminină dar și de problemele politice și sociale ale societății moderne. Lucrările ei au fost expuse în numeroase expoziții, la cele mai renumite muzee și galerii internaționale și în mai multe rânduri la Bienala de Artă de la Veneția.

Luna se va încheia cu o seară de jocuri de societate, în 29 mai, între orele 18.30 și 19.30, la librăria „La două Bufnițe”, la care pot participa și cei care nu vorbesc limba germană, acestea fiind organizate pentru adolescenții și tinerii trecuți de 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.