ATACURI la primarul Robu din partea rivalilor politici, după o zi de...

ATACURI la primarul Robu din partea rivalilor politici, după o zi de trafic infernal în Timișoara. Cine cere referendum pentru demiterea edilului-șef

0
DISTRIBUIȚI
Matei Suciu

Social-democraţii din Timiş au reacţionat dur la replica dată de primarul Robu şoferilor nemulţumiţi de modul cum se circulă prin Timişoara după închiderea Pasajelor Jiul şi Popa Şapcă. După ce Robu le-a recomandat celor care critică măsura să nu mai circule o lună prin pasajul Jiul, după finalizarea lucrărilor, PSD a reacţionat printr-un comunicat de presă.

„PSD Timiş îşi exprimă indignarea faţă de situaţia creată în cel mai mare oraş din vestul ţării de către Primăria Timişoara şi primarul Nicolae Robu. Timişoara a devenit astăzi un oraş blocat prin nepăsarea autorităţilor care au paralizat traficul rutier, în ciuda semnalelor de alarmă trase de-a lungul timpului că astfel de proiecte nu trebuie realizate într-o asemenea manieră. Lucrările programate, fără niciun fel de pregătire prealabilă şi fără a lua în considerare variante alternative pentru şoferi, arată neputinţa celor care conduc Timişoara, dar şi dispreţul lor faţă de cetăţeni. Solicităm Primăriei Timişoara redeschiderea de urgenţă a pasajelor Jiul şi Popa Şapcă pentru binele locuitorilor acestui oraş, care s-au săturat de bătaia de joc cu care sunt trataţi de cei care clamează, în mod fals, că le vor binele, a transmis preşedintele executiv al PSD Timiş”, Călin Dobra.

De departe, cea mai dură reacţie a avut-o deputatul Matei Suciu, care le-a cerut timişorenilor să facă un referendum pentru demiterea primarului Robu.

„Astăzi, la o zi după Rusalii, primarul Timişoarei îi face proşti pe cei cărora le-a terminat efectiv nervii, odată cu închiderea ŞI de la Jiul! Timişoara e o insulă de claxoane, maşini împotmolite în intersecţii, şoferi cu lacrimi în ochi de epuizare psihică! Suntem paralizaţi în maşini fixe! Că de mişcat, nu se mai mişcă nimeni! „Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi proştii sar gardul”…Asta ne şi vă transmite Nicolae Robu, în ziua în care Timişoara a sucombat! Mai mare ruşinea! Ne trezim, noi, ăştia proştii, să-l trimitem acasă pe…deşteptul suprem??? (…) Dumnezeule Mare! Mai aveți nevoie de argumente suplimentare pentru a fi de acord că trebuie să spunem pas acestui om? Cât de repede! Nicolae Robu nu mai poate fi lăsat să conducă Timișoara, suntem în plin ridicol și nu merităm asta! În Constituția României, există noțiunea/obțiunea de referendum.


Românii au experimentat-o deja. E timpul ca Timișoara s-o ceară imperativ. Nicolae Robu: Out! Sunt sigur că ORICE alt timişorean poate fi un primar bun, ORICINE ţine la urbea lui poate s-o şi administreze, nu s-o îngenunchieze, ORICINE din cei peste 300.000 de concetăţeni, oricine, dar nu Robu! Vreodată! Nicodată!”, a scris Suciu.

Nici deputatul Alfred Simonis nu s-a lăsat mai prejos. „În urmă cu aproximativ un an atrăgeam atenția asupra unor probleme cu care se confrunta Timișoara, probleme care acum au devenit cronice. Spuneam atunci că traficul va fi sufocat total dacă Nicolae Robu va lua câteva măsuri fără noimă: închiderea concomitentă a pasajelor Jiul și Popa Șapcă și pornirea pădurii de semafoare montate într-un mod aberant. Ce ne-a spus atunci Nicolae Robu? Exact ce le-a transmis azi timișorenilor exasperați: că suntem proști. Și, iată, după doar un an am ajuns la haosul generalizat de care vorbeam. Doar că este un haos controlat cu mână de fier chiar de primarul Robu”, a scris tânărul pesedist pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.