Poştaş care a lăsat fără bani zeci pensionari, trimis în judecată. Cum...

Poştaş care a lăsat fără bani zeci pensionari, trimis în judecată. Cum acţiona bărbatul

0
DISTRIBUIȚI

Un poştaş din vestul ţării nu a rezistat tentaţiei în faţa banilor iar acum, după ce a fost cercetat de procurori, a fost trimis în judecată pentru numeroase infarcţiuni. Timp de două luni, în perioada septembrie – noiembrie 2015, poştaşul din Arad a cauzat un prejudiciu total de aproape 7500 de lei, iar acum riscă să plătească pentru delapidarea în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, conform celor de la aradon.ro.

Omul, în loc să le ducă banii din pensii vârstnicilor şi celor ce beneficiază de asistenţă socială, şi-a băgat banii în propriul buzunar.


Acelaşi drum l-au luat şi sumele în urma mai multor colete trimise cu ramburs, dar şi cele provenite din facturile ENEL.

Prejudiciul total se ridică la suma exactă de 7461,02 lei, stabilit în perioada anchetei. „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în calitate de funcţionar public – factor poştal (în cadrul unei companii cu capital majoritar de stat), în perioada septembrie – noiembrie 2015 şi-a însuşit din gestiune suma de 7.461,02 lei, ca urmare a achitării în fals a şapte mandate de pensii şi nouă mandate de pensii asistenţă socială, după ce a semnat în fals în numele beneficiarilor, precum şi a contravalorii a două mandate cu ramburs achitate ca urmare a unor colete şi a încasării a şase facturi ENEL; în aceeaşi perioadă, în acelaşi context, inculpatul a falsificat un număr de 16 mandate de pensie şi asistenţă socială, prin contrafacerea semnăturii beneficiarilor pensiilor, acţiune urmată de predarea mandatelor de pensii către compania unde lucra”, se arată în comunicatul de presă emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, conform sursei citate anterior.

Acum, dosarul a fost înaintat Judecătoriei Lipova pentru a fi soluţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.