Cearta PMP – UNPR pe consilieri locali a ajuns până la Autoritatea...

Cearta PMP – UNPR pe consilieri locali a ajuns până la Autoritatea Electorală Permanentă. Ce promisiune a primit Valeriu Steriu

0
DISTRIBUIȚI
Radu Șumălan

Conflictele dintre UNPR şi PMP, pe tema fuziunii continuă. În urmă cu câteva zile, mai mulţi consilieri locali ai PMP au primit adrese din partea şefului UNPR Timiş, Titu Bojin, prin care sunt anunţaţi că dacă nu semnează adeziuni la UNPR, li se va retrage spirjinului politic şi, implicit, îşi vor pierde funcţiile.

„Fuziunea aceasta mult discutată, aşa cum spuneam, patru dintre consilierii noştri au primit decizii de retragere a sprijinului politic din partea UNPR, aceste decizii sunt din punctul nostru de veere nestatutare, indiferent de care statut vorbim şi de asemenea sunt ilegale.


Am primit două documente. Sunt două ştampile, una din partea domnului Răducanu, care are o ştampilă cu UNPR 2017 şi una din partea domnului Bojin, care are tot o ştampilă cu UNPR”, a declarat Radu Şumălan, preşedintele PMP Timiş.

Acesta a prezentat ultima decizie a Tribunalului Bucureşti privind fuziunea dintre cele două partide, prin care se arată că ambele formaţiuni au aprobat ca UNPR să fie prelat prin absorbţie de PMP care urma să îşi păstreze numele, statutul, sigla şi programul politic. Prima instanţă a decis că fuziunea dintre cele două partide, contestată de un grup din UNPR, a fost făcută legal. În cauză urmează să se pronunţe o sentinţă definitivă.

Şumălan a mai adăugat şi că „avem un termen de 30 de zile pentru a face contestaţii. Din ce am înţeles, nu este cazul. Domnul Steriu a fost într-o audienţă la preşedintele Autorităţii Electorale Permanente domnul Barbu, care a spus că nu va aproba niciun fel de document de retragere a sprijinului politic până la finalizarea procesului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.