Număr RECORD de irakieni şi sirieni, ascunși într-un camion în încercarea de...

Număr RECORD de irakieni şi sirieni, ascunși într-un camion în încercarea de a trece ilegal în spaţiul Schengen

0
DISTRIBUIȚI

Captură record pentru oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Azi dimineaţă, în jurul orei 6.30, poliţiştii de frontieră au depistat, într-un camion, alături de piese auto, 91 de migranţi ilegali din Irak şi Siria, care încercau să treacă vama.

Camionul în care stăteau ascunşi era condus de un turc pe nume Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani, care transporta piesele pentru o societate comercială din Norvegia. La control, poliţiştii de frontieră au constatat că şnurul de siguranţă este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală.

Astfel au fost descoperiţi sirienii şi irakienii, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt 44 de bărbaţi, 18 femei şi 29 de copii, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, respectiv 2 şi 17 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

Conducătorul auto a declarat cu nonşalanţă că pe parcursul călătoriei a staţionat în mai multe parcări.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.