Mai mulți aleși locali, între care și doi viceprimari, găsiți incompatibili. Cum...

Mai mulți aleși locali, între care și doi viceprimari, găsiți incompatibili. Cum sunt acuzați că au încălcat legea

0
DISTRIBUIȚI

Trei aleși locali din județul Caraș-Severin și un funcționar public din județul Hunedoara au fost găsiți în incompatibilitate, respectiv conflict de interese administrativ și penal, de către Agenția Națională de Integritate.

Fostul viceprimar al orașului Oțelu Roșu, Magda Florentina Lungu, a primit verdictul de incompatibilitate, după ce, în perioada 28 iunie-30 noiembrie 2012, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. Lomprep SRL iar în perioada 28 iunie și 4 decembrie 2012, concomitent cu funcția de viceprimar, a deținut-o și pe cea de administrator a firmei sus-amintite. Totodată, între 25 aprilie 2013 și 30 septembrie 2014, ea a deținut atât funcția de viceprimar cât și pe cea de titular al „Lungu Magda-Florentina Întreprindere Individuală”, încălcând astfel prevederile legii.


Fostul viceprimar nu a trimis nici un punct de vedere agenției în termenul legal.

ANI l-a găsit incompatibil și pe Branco Isac, viceprimar al comunei cărășene Socol, deoarece în perioada 15 martie 2011-31 decembrie 2013 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de asistent de brokeraj, activitate remunerată în baza unui contract de mandat, punctul de vedere trimis de viceprimar fiind socotit neconvingător.

Mihail Strezariu, fost consilier local în comuna Cornereva, a primit verdictul de conflict de interese administrativ și penal, deoarece în calitatea de ales local a participat și a votat pentru adoptarea unei hotărâri privind modificarea închirierii unor suprafețe de teren din golul alpin al comunei la crescătorii de animale persoane fizice din Cornereva, printre care se număra și el ca persoană fizică. Totodată, Mihail Strezariu a încheiat cu consiliul local un contract de concesiune privind dreptul de folosință al terenului din domeniul public al comunei și un act adițional privind modificarea duratei contractului de concesiune, în timp ce deținea mandatul de consilier local, încălcând astfel mai multe articole ale legii.

Întrucât in privința lui Mihail Strezariu există indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, ANI a sesizat Perchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea verificării acestora.

In stare de incompatibilitate a fost declarată și Silvia Buciuman, funcționar public în cadrul primăriei Hunedoara, deoarece în perioada 16 iulie 2013 și 5 februarie 2014 a deținut simultan funcția de consilier juridic în cadrul primăriei și pe cea de consilier juridic/manager în cadrul S.C. Apa Prod S.A. Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.