DEBUSOLATĂ Echipa lui Ionuț Popa a fost răpusă fără drept de apel...

DEBUSOLATĂ Echipa lui Ionuț Popa a fost răpusă fără drept de apel la Giurgiu. ACS Poli rămâne în a doua jumătate a clasamentului după eșecul cu Astra

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara a părut lipsită de nerv pe terenul fostei campioane a României. După o săptămână neliniștită jucătorii bănățeni au fost depășiți destul de ușor de Astra Giurgiu, scor 0-3. Printre marcatorii echipei pregătite de Edward Iordănescu s-a aflat și un jucător crescut în Capitala Banatului: Silviu Balaure.

Lucrurile au mers pe dos pentru bănățeni încă dinaintea fluierului de start. Autocarul oaspeților ajungând la stadion nepermis de târziu la acest nivel după ce, la fel ca o dată anul trecut, nu s-a ținut cont de aglomerația din jurul capitalei.

Primele minute de joc le-au aparținut gazdelor, care au forțat încă din start deschiderea scorului. Dacă Maquinhos nu l-a putut învinge pe Straton în minutele 2 și 6, au făcut-o în schimb alți doi colegi de-ai ”astralului”. În minutul 21 brazilianul devine servant pentru fundașul Polczak, care marchează cu capul, plasat, din marginea careului. Peste doar două minute ex-timișoreanul Balaure trimite o centrare lungă la capătul căreia se află Ioniță iar portarul lui ACS Poli nu reușește decât să devieze balonul în propria poartă. La acest scor bănățenii nu mai aveau nimic de pierdut.


După o jumătate de oră vine și cea mai mare ocazie a lor. Gabriel Cânu reia cu capul dar pare să fie ghinionistul începutului de sezon, bolta sa întâlnește bara transversală. Înainte de pauză Bîrnoi putea reduce din diferență, dar a reluat prea moale din centrul careului pentru a periclita poarta lui Iliev.

Partea secundă a început mai bine tot pentru gazde. După câteva semnale trimise de cunoscutul Anthony Le Tallec, scorul avea să fie majorat la 3-0 tocmai de Silviu Balaure. Acesta a învârtit cuțitul în rană în minutul 53, reușind să marcheze din unghi după ce Straton s-a opus inițial reluării spectaculoase a francezului Le Tallec. Practic zarurile erau aruncate. Replicile elevilor lui Ionuț Popa au venit prin Soljic (min. 67), un șut care a ocolit stâlpul din dreapta lui Iliev, și Doman (70), a cărui reluare a fost respinsă de Pițian din fața porții. În rest, nou intratul Mailat, dat ca și absent după probleme medicale, a mai avut o șansă, dar a fost oprit aparent incorect pentru un ofsaid. Oricum, șutul său a fost respins peste poartă. Per total o evoluție modestă a redutei timișorene. În ciuda infuziei de jucători din vară Ionuț Popa are de lucru în continuare și are de a face și cu aspecte ”extra-sportive”.

În urma acestui eșec ACS Poli a căzut pe locul 10 și rămâne cu trei puncte după trei etape. Cele câștigate pe terenul Chiajnei. Astra a urcat în schimb pe poziția a cincea, cu șase puncte acumulate. Pentru timișoreni urmează teoretic un meci accesibil, cu nou promovata Juventus București, dar și o săptămână în care se poate decide problema financiară.

Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Bejan (57 Pițian), Polczak, Al. Stan (V. Nicoară) – Mrzljak (60 R. Moise), Poljak – Al. Ioniță, V. Marquinhos, Balaure – Le Tallec. Pe bancă: Lazar – V. Gheorghe, Chipirliu, Dandea. Antrenor: Edward Iordănescu.

ACS Poli: Straton – Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu – Artean, Vașvari (59 Miguel Bianconi) – Ciucur (68 Doman), Soljici, Bîrnoi (46 Mailat) – Bud. Pe bancă: Curileac – Șeroni, Croitoru, Mihalcea. Antrenor: Ionuț Popa.

1 COMENTARIU

  1. Ati dat afara jucatori care in Campionatu trecut au facut minuni pt. Club dar si pt. oras iar in locu lor ati adus niste Gloabe pe salarii mult mai mari. N-am inteles cine se incapataneaza sa tina o echipa de Fotbal in liga intai fara sa aibe o baza financiara. Nu ma mai mira nimic, haos mare este si-n Primarie iar acest lucru spune tot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.