Proiectul privind interzicerea circulaţiei trotinetelor și rolelor prin centru, repus la vot...

Proiectul privind interzicerea circulaţiei trotinetelor și rolelor prin centru, repus la vot în CL Timișoara UPDATE 2 Care sunt străzile vizate

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul privind interzicerea circulaţiei cu role, trotinete sau skateboard-uri prin centrul Timişoarei, supus ieri unei dezbateri publice la Primăria Timişoara, a fost repus astăzi la vot în şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara.

Deşi astăzi primarul Nicolae Robu a anunţat că circulaţia cu biciclete şi role va fi permisă pe strada Mărăşeşti, proiectul a ajuns pe masa aleşilor locali exact în forma în care era la plenul trecut, atunci când a fost retras de pe ordinea de zi, pentru organizarea dezbaterii publice amintite mai sus. Acesta este pe anexa suplimentară a şedinţei şi va fi supus la vot după epuizarea ordinii de zi. Cel mai probabil din cauza lipsei de timp, proiectul nu a fost modificat, urmând ca în timpul discuţiilor să fie aduse amendamente.


Practic, ieri, primarul le-a promis celor nemulţumiţi că se vor introduce avertismente pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, dar şi că strada Mărăşeşti va fi reconfigurată pentru a permite circulaţia cu biciclete, role sau trotinete, însă modificările promise nu se regăsesc în proiect. O parte din cei prezenţi ieri la dezbaterea publică au venit şi la şedinţa de plen de astăzi.

Vom reveni cu detalii din momentul în care proiectul va fi supus la vot.

UPDATE Proiectul a trecut cu 16 voturi pentru, iar modificările promise de primar au fost introduse printr-un amendament propus de consilierul PNL Grigore Grigoroiu. Referatul proiectului poate fi consultat AICI.

UPDATE 2 „Se interzice folosirea pe străzile și în piețele destinate promenadei: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Unirii, Strada Alba-Iulia, Strada Vasile Alecsandri, Strada Mărășești, Strada Eugeniu de Savoya, Strada Gheorghe Lazăr (pe tronsonul cuprins între Strada Emanoil Ungureanu și Piața Unirii), Strada Florimund Mercy, Strada Enrico Caruso, Strada General Praporgescu a oricăror mijloace de locomoție, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboardurilor, hoverboard-urilor, segway-urilor etc. Nu se au în vedere în enumerarea deschisă de mai sus cărucioarele pentru persoane cu dizabilități și cărucioarele pentru copii”, spune proiectul votat astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.