Fără COZI la înmatriculări, radieri sau alte proceduri auto, la Direcţia Fiscală...

Fără COZI la înmatriculări, radieri sau alte proceduri auto, la Direcţia Fiscală a primăriei Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

Birocraţia de la Direcţia Fiscală din Timişoara este pe cale de dispariţie. De „vină” pentru fericita turnură a lucrurilor este mediul online, care a devenit un mijloc de comunicare comod pentru timişoreni cărora le este mult mai uşor să trimită un e-mail sau să facă o programare online decât să stea la coadă la un ghişeu.

„În această săptămână s-a lansat un nou serviciu la Biroul de Mijloace Auto de la Mall, cel de afişare online pentru depunerea documentaţiilor la ghişeu.


Se poate accesa la www.dfmt.ro şi acolo se va găsi la secţiunea Auto programări online o interfaţă în care se va stabili data şi ora la care contribuabilul se prezintă la ghişeu cu toată documentanţia. Până acum se venea la ghişeu cu documentaţia şi se soluţiona problema după 15 zile. Cetăţeanul era nevoit să se prezinte la ghişeu de două ori. Prin noul program cetăţeanul se prezintă o singură dată şi îşi rezolvă problema pe loc. Vorbim de documentaţii, nu de certificate fiscale”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Schimbări au fost făcute şi la procedurile de înmatriculare şi radiere. „La Biroul Impuneri Mijloace de Transport s-a înregistrat o creştere considerabilă a cererilor depuse online pentru înmatriculări şi radieri. După ce a fost analizat tot lanţul operaţional şi s-au luat măsuri de optimizare, s-a ajuns ca 80% din activitatea biroului să se desfăşoare în regim online. Ca urmare, în weekend-uri, se depun câte 400-500 de documentaţii, care se soluţionează în 4 zile, iar în timpul săptămânii se depun aproximativ 300 de solicitări zilnic. Evitând coada de la ghişee, depunerea online este în sprijinul timişorenilor, deoarece funcţionează 24 de ore din 24, comportă mai puţine riscuri de greşeală, iar viteza de procesare este mai mare”, a mai transmis Primăria Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.