Festivalul Dacilor, sub semnul lupului. Vezi ce evenimente sunt programate în Munții...

Festivalul Dacilor, sub semnul lupului. Vezi ce evenimente sunt programate în Munții Orăștiei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi, în mai multe localități din județul Hunedoara se va desfășura, timp de patru zile, a VIII-a ediție a festivalului internațional DAC Fest, al cărui generic este „Sub semnul lupului”. Festivalul va începe astăzi, la ora 17.00, în cetatea dacică de la Costești, una din fortărețele dacice din Munții Orăștiei, care aveau rolul de a apăra Sarmizegetusea Regia. Membrii Terra Dacia Aeterna, prima trupă care reconstituie istoria antică a României, va face mai multe demonstrații legate de istoria dacilor. De la ora 18.30, la Orăștie va avea loc o paradă a costumelor antice, create după izvoarele vremii, menite să îi ducă pe spectatori într-o altă epocă istorică.

Vineri, la Măgura Uroiului din vecinătatea Simeriei, va fi amenajată o tabără dacică, unde, în ziua următoare, va avea loc o luptă care va ilustra strategia militară a antichității și vor fi preparate mâncăruri după rețete vechi păstrate în scrierile anticilor și prin folosirea unor legume și cărnuri despre care se știe că au existat pe teritoriul Daciei. Tot vineri, la Simeria va avea loc, la ora 21.00, deschiderea oficială a festivalului. În ultimele două zile, la Măgura Uroiului turiștii vor putea vedea diverse ateliere interactive care ilustrează atât viața civilă cât și cea militară a dacilor, cu meșteșuguri antice, numeroase ritualuri specifice precum o căsătorie sau aprinderea focului sacru, un târg de sclavi, dar și lupte purtate de războinicii daci cu romanii.


Sâmbătă seara va avea loc și un concert susținut de trupele Praf, Quas, Aspreu și Focul Viu, iar duminică vor fi organizate diferite concursuri pentru vizitatorii festivalului.

Sursa foto: Terra Dacica Aeterna

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.