Mii de locuri bugetate în cele patru universități de stat din Timișoara...

Mii de locuri bugetate în cele patru universități de stat din Timișoara pentru liceenii care au promovat Bacalaureatul. Când încep înscrierile

0
DISTRIBUIȚI
universitatea de vest
UVT, din nou în topurile internaţionale.

Cele patru universități de stat din Timișoara scot la concurs mii de locuri bugetate pentru cei mai buni absolvenți de liceu care doresc să se înscrie la facultate. Astfel, liceenii care au promovat BAC-ul și visează să devină medici, ingineri, programatori, silvicultori, avocați, antreprenori, și nu numai, sunt așteptați să se înscrie în instituțiile de învățământ superior din capitala Banatului chiar din această săptămână.

Universitatea de Vest din Timișoara scoate la concurs 2.067 de locuri bugetate pentru “boboci”, plus alte 4.000 în regim cu taxă, iar înscrierile încep de astăzi. Oferta universității pentru absolvenții de liceu constă în 76 de specializări de licență, în 11 facultăți: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Absolvenții de liceu care se înscriu la UVT pot beneficia de cazare gratuită, timp de trei zile, pe perioada admiterii la ciclul de licență. De asemenea, instituția a deschis centre de admitere în mai multe județe, care funcționează în perioada 11-14 iulie, în Deva, Reșița, Drobeta – Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu. La fel ca în anii precedenți, olimpicii naționali și internaționali sunt acceptați pe loc la UVT, pe locurile bugetate și pot beneficia de cazare gratuită în cămin și burse lunare de 800 de lei. Mai multe informații despre înscrierea la Universitatea de Vest din Timișoara sunt disponibile AICI!

Universitatea Politehnica din Timișoara organizează sesiunea de admitere în perioada 17 – 25 iulie pentru ciclul de licență la 39 de specializări, la cele zece facultăți: Automatică și Calculatoare, Arhitectură și Urbanism, Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Construcții, Electrotehnică și Electroenergetică, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Ingineri (la Hunedoara), Management în Producție și Transporturi, Mecanică și Științe ale Comunicării. Admiterea se face pe baza probelor de verificare a cunoştinţelor/abilităţilor sau pe bază de dosare. Oferta pentru anul universitar următor cuprinde 2.220 locuri fără taxă şi peste 1.151 de locuri cu taxă.

“UPT se numără printre puținele universități din țară care oferă cazare tuturor studenților săi, netimişoreni, în cele 16 cămine studențești (peste 5.000 de locuri de cazare). Servirea mesei se poate face în restaurantele studenţeşti, la preţuri preferențiale.


Studenții UPT își desfășoară orele de educație fizică şi activităţi recreative în cadrul a două baze sportive cu dotări de ultimă oră. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru politehniști. De asemenea, studenții UPT beneficiază de acces gratuit la noua”, transmit reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara. Mai multe informații despre admiterea la UPT sunt disponibile AICI!

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului scoate la concurs 1.485 de locuri, dintre care 629 sunt bugetate la 14 specializări din cadrul a șase facultăți: Agricultură, Horticultură și Silvicultură, Management Agricol, Medicină Veterinară, Tehnologia Produselor Alimentare și Zootehnie și Biotehnologii.

Înscrierile se desfășoară în perioada 10 – 26 iulie, iar departajarea candidaților se va face pe baza mediei generale de admitere, care se calculează astfel: 80% media de la examenul de Bacalaureat și 20% media aritmetică a anilor de studiu din liceu. Mai multe informații despre admiterea la Universitatea de Agronomie din Timișoara sunt disponibile AICI!

Și Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara scoate la concurs, în această vară, 1.384 de locuri, dintre care 560 sunt bugetate. Cele mai multe locuri finanțate de la bugetul de stat sunt la Facultatea de Medicină – 410, 80 la Facultatea de Farmacie și 70 la cea de Medicină Dentară.

În perioada 10 – 21 iulie, candidații pot completa online fișa de înscriere la concurs. Între 17 – 21 iulie, candidații sunt așteptați să depună la sediul central al universității dosarul cu actele necesare pentru înscriere, urmând ca apoi să susțină examenul de admitere în data de 26 iulie. Mai multe informații despre admiterea la Universitatea de Medicină din Timișoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.