„Ping-pong” cu noul stadion de la Timișoara. De ce nu aprobă CNI...

„Ping-pong” cu noul stadion de la Timișoara. De ce nu aprobă CNI investiția

0
DISTRIBUIȚI

Anunțat cu surle și trâmbițe ca o posibilă investiție majoră în Timișoara la începutul mandatului de premier al lui Sorin Grindeanu, noul stadion care ar urma să se construiască în capitala Banatului rămâne încă la stadiul de proiect pe hârtie. Amintim că președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, anunța că noul obietiv va fi ridicat în locul actualului Stadion „Dan Păltinișanu”, care ar urma să fie demolat.


Noul stadion de la Timișoara ar urma să coste 40 de miliioane de euro. Dacă investiția va fi aprobată de Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Timiș ia în calcul să contribuie din bugetul propriu cu 20 de milioane de euro.

„Eu am transmis companiei naționale că avem disponbilitatea de a participa cu o sumă mult mai mare, și cu 50 la sută: 20 milioane de euro din 40 milioane euro. Solicitarea de realizare a stadionului pentru susținerea investiției există la Compania Națională de Investiții. Când primim un acord de prinicpiu putem discuta de studiu de fezabilitate. (…) În momentul în care se licitează, în toamna acestui an, cel târziu în primăvara anului viitor, aceste stadioane, și va rămâne o economie pe bugetul privind construcția stadioanelor, atunci vom ști ce bani se vor aloca județului Timiș. Dacă obținem finanțare vom lua în calcul demolarea stadionului vechi, noul stadion va fi pe locația acestuia”, a declarat Călin Dobra.

Conform președintelui CJ Timiș, pe lista cu investiții prioritare ale CNI se află stadioanele din București.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.