Primarul Robu după ce i s-a transmis că semnele care interzic circulația...

Primarul Robu după ce i s-a transmis că semnele care interzic circulația pe role și skateboard sunt ilegale: „Probabil e mai greu pentru acei domni de la poliție să înțeleagă”

2
DISTRIBUIȚI

Este oficial: indicatoarele care interzic circulaţia cu role, trotinete sau skateoad-uri prin centrul oraşului sunt montate ilegal. Practic, legislaţia prevede că cei care se deplasează pe aceste mijloace de transport intră la categoria „pietoni”, deci practic, primăria ar fi interzis accesul pietonilor prin montarea acelor indicatoare din zona centrală, operațiune pentru care polițiștii din Comisia de Circulație nu au fost consultați.

Amintim că decizia interzicerii circulaţiei cu mijloacele amintite mai sus a fost luată de Consiliul Local Timişoara, în urmă cu mai multe săptămâni, la propunerea primarului Nicolae Robu. Problema asimilării celor care se deplasează pe mijloacele amintite mai sus ca şi pietoni a fost ridicată şi la dezbaterea publică organizată pe acest subiect, prilej cu care primarul le-a explicat nemulţumiţilor că zonele în care se va impune interdicţia este una de promenadă.

Astăzi, edilul a comentat că „ei discută paralel cu noi, îi privește, să fie sănătoși, probabil e mai greu pentru acei domni de la poliție să înțeleagă că noi nu vorbim de pietoni aici, ci noi vorbim despre o zonă de promenadă, definită de Consiliul Local.


Ce înseamnă promenadă se ştie. Şi oricum şi pentru cei care nu ştiu, hotărâre de consiliu local spune foarte clar care este zona de promenadă a municipiului Timişoara. În zona de promenadă nu se circulă. Eu nu pierd vremea să tot discut cu indivizi care nu au altceva de făcut. Cei de la Poliţie Rutieră ar face mai bine să nu mai dea semnale care să încurajeze trecerea pe roşu în oraş, pentru că numărul celor care trec pe roşu a crescut după ce cei de la Poliţie Rutieră au spus că nu pot fi amendaţi cei care trec pe roşu. În ce ţară trăim? Astea sunt declaraţii iresponsabile şi cred că o să fac o înştiinţare a conducerii MAI privind conduita acestor domni care fac declaraţii iresponsabile. (…) Nu trebuie să existe zona de promenadă în Codul Rutier. Dumneavoastră poate nu aveţi de lucru, eu am. Nu trebuie să existe în Codul Rutier că nu începe lumea şi nu se termină cu Codul Rutier. Nu suntem pe drumuri, acolo funcţionează Codul Rutier. Suntem în zona de promenadă a Timişoarei acolo unde este reglementat de autoritatea deliberativă locală, Consiliul Local. Cine nu pricepe atât are dificultăţi de…” .

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.