Timișul, în topul celor mai mulți aplicanți din programul Start-Up Nation. Câți...

Timișul, în topul celor mai mulți aplicanți din programul Start-Up Nation. Câți locuitori primesc 200.000 de lei de la stat pentru mici afaceri

0
DISTRIBUIȚI

Sesiunea de înregistrări din cadrul programului Start-Up Nation, prin care românii pot să primească până la 200.000 de lei de la stat pentru a-și deschide propria afacere, s-a încheiat la mijlocul acestei luni. Reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost depuse peste 19.000 de proiecte, însă doar 8.653 vor fi finanțate. Aceste proiecte se încadrează în bugetul alocat pentru anul 2017, adică 1,7 miliarde de lei.

Cele mai multe proiecte în cadrul programului Start-Up Nation au fost depuse în București – 2.926, dintre care sunt finanțabile 1.399, conform datelor oficiale comunicate de reprezentanții ministerului.


Pe locul doi se află județul Cluj, cu 2.289 de aplicanți, dintre care 1.250 de proiecte se încadrează ca finanțabile, iar locul trei este ocupat de județul Timiș – 885 de proiecte depuse, dintre care 361 finanțabile.

“Pentru noi, faptul că au fost peste 19.000 de proiecte depuse, însumând o valoare a finanțării solicitate de aproximativ 3,7 miliarde de lei și circa 45.000 de noi locuri de muncă, reprezintă un important succes de etapă. Încrederea pe care ne-o acordă acești antreprenori arată, încă o dată, faptul că Programul Start-up Nation răspunde unei nevoi reale a mediului de afaceri autohton. Din analiza noastră de la acest moment, reiese faptul că doar 8.653 de proiecte se încadrează în bugetul alocat pentru 2017, însă depunem eforturi pentru găsirea de soluții care să le permită antreprenorilor cu proiecte viabile să-și implementeze planul de afaceri, chiar dacă nu au obținut finanțare prin program”, a declarat Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.