Protestele se vor aproba online la Timișoara. Care este procedura

Protestele se vor aproba online la Timișoara. Care este procedura

0
DISTRIBUIȚI

Organizatorii de proteste sau alte evenimente din Timişoara nu vor mai sta la cozi pentru a obţine aprobare din partea Primăriei Timişoara. Anunţul a fost făcut de city-managerul Robert Kristof, care a subliniat preocuparea constată a primăriei pentru extinderea serviciilor online.

„Începând din 2 august 2017, cererile pentru autorizarea desfăşurării de evenimente și proteste pe domeniul public se pot depune şi online.

Procedura este foarte simplă şi se derulează exclusiv electronic:
1. Se accesează formularul online disponibil pe http://www.primariatm.ro/evenimente/, se completează câmpurile obligatorii și se trimite solicitarea
2.


Automat, sistemul generează numărul de înregistrare al cererii şi trimite, pe adresa de e-mail indicată de solicitant, numărul de înregistrare al solicitării
3. După ședința din fiecare zi de miercuri a Comisiei de Ordine Publică, în funcție de decizie, se va transmite un răspuns solicitantului. Acesta poate fi aviz negativ și motivul respingerii, solicitare de clarificări sau aviz pozitiv. Dacă răspunsul este pozitiv se va atașa și avizul scanat, nefiind nevoie să mai vină cineva la primărie pentru a-l ridica. Practic, se vor putea primi aprobări pentru evenimente, fără să se petreacă nici măcar un minut în primărie, solicitarea putând fi transmisă chiar și de pe telefonul mobil”, a transmis Kristof.

Toate evenimentele aprobate de primărie vor apărea într- un calendar. „Astfel, turiștii și cetățenii vor putea vedea în timp real toate evenimentele de pe domeniul public din oraș, iar organizatorii de evenimente pot vedea dacă o locație este disponibilă sau nu, înainte de a depune solicitarea. Este un progres necesar pe care municipalitatea îl face în contextul în care în 2021 așteptăm la Timişoara un număr record de evenimente și turiști”, completează administratorul oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.