Indiferenţa autorităţilor faţă de muzicienii timişoreni, subiect de discuţie în CL Timişoara....

Indiferenţa autorităţilor faţă de muzicienii timişoreni, subiect de discuţie în CL Timişoara. Cine este liberalul nemulţumit de subordonaţii lui Robu UPDATE Reacția trupei Pro Musica

0
DISTRIBUIȚI

Acum mai bine de o săptămână, liderul trupei Cargo, Adi Bărar, comenta pe Facebook că nu i se pare normal ca municipalitatea timişoreană să nu invite legendara trupă la un eveniment atât de important precum Zilele Oraşului. La doar câteva ore distanţă, primarul Nicolae Robu îi răspundea lui Bărar pe Facebook, promiţând că trupa Cargo, originară din Timişoara, va fi invitată să urce pe scenă la alte evenimente importante pentru capitala Banatului.

Problema lipsei de interes pentru trupele locale a fost ridicată şi în şedinţa de plen de ieri, atunci când consilierul local PNL Simion Moşiu, care conducea şedinţa a comentat că „nu văd formaţiile fanion ale Timişoarei, nu văd Cargo, nu văd Pro Musica pe aici, Pasărea Rock, nu ştiu ce s-a întâmplat. Pe program nu sunt, cred că ar trebui să apară şi să îşi facă timp, că nu cred că sunt atât de ocupaţi încât să nu cânte la zilele oraşului, dar asta este o altă poveste”.

Trebuie spus că Agenda Culturală a Timişoarei, care cuprinde evenimentele finanţate de la bugetul public a fost votată pe ordinea suplimentară a unei şedinţe de plen a CL Timişsoara, având o formă identică cu cea din anul 2016.

Artiştii invitaţi în 2017 la Ziua Timişoarei sunt Vanotek, Antonia, The Motans şi Carla’s Dreams, Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic şi Loredana.


Evenimentele au început ieri și continuă până sâmbătă, concertele având loc în Piața Operei, de la ora 20.00.

UPDATE Ilie Stepan, liderul grupului Pro Musica, a publicat pe contul de Facebook un comunicat din partea formației, pe care îl redăm integral mai jos:

„Grupul PRO Musica in cei aproape 45 de ani de activitate, nu a fost interesat niciodata sa puna presiune si sa influenteze intr-un fel sau altul deciziile autoritatilor publice care se ocupa cu organizarea de spectacole, festivaluri, concursuri…nu am facut-o, nu o facem si nici nu o vom face…fiecare autoritate publica este libera sa invite pe cine crede de cuviinta in spectacolele pe care le organizeaza…
Dar in momentul in care in timpul sedintei Consiliului Local al Primariei Timisoara, un consilier pune intrebarea referitoare la absenta unor trupe timisorene din programul concertelor organizate cu ocazia Zilei Timisoarei si aceeasi voce sau o alta voce „motiveaza” spunand ca trupele amintite sunt ocupate si nu au putut participa, si mai apoi: ” nu cred ca sunt atat de ocupati incat sa nu cante la zilele orasului”; drept care comunicam urmatoarele:
Grupul PRO Musica nu a fost contactat de NIMENI din cadrul Primariei Timisoara in vederea participarii la Zilele orasului Timisoarei, august 2017 …daca am fi fost contactati am fi raspuns favorabil.
Deci, in concluzie, ca sa fie foarte clar, avem de aface cu o MINCIUNA sfruntata si de netolerat din partea unor voci oficiale ale orasului! PACAT!
Plecaciune eterna celor care au facut -chiar cu pretul vietii -ceva pentru acest oras.
Plecaciune si in fata tuturor celor care cititi aceste randuri!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.