Vrei să-ți deschizi o afacere, dar nu știi cum? Serii noi de...

Vrei să-ți deschizi o afacere, dar nu știi cum? Serii noi de cursuri la Camera de Comerț Timiș, în luna septembrie

0
DISTRIBUIȚI

femei afacere

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în luna septembrie, noi serii de cursuri, care se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Primul dintre acestea este cel de „Competențe antreprenoriale”, eligibil pentru Programul Start-Up Nation Romania 2017. Cursul are loc în perioda 4 – 15 septembrie și se adresează celor care doresc să își deschidă propria afacere sau dețin deja o afacere și vor să o gestioneze mai eficient cât și persoanelor interesate să dezvolte proiecte finanțate din fonduri europene.

În cadrul cursului de competențe antreprenoriale se va discuta, printre altele, despre inițierea unei afaceri, strategia de marketing, negocierea contractelor, finanțarea unei afaceri, dezvoltarea produselor/serviciilor, organizarea personalului sau planul de afaceri. Certificatele obținute la absolvirea cursului sunt recunoscute național și internațional, iar taxa de participare este 650 lei, membri CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%.

Cel de-al doilea curs organizat de CCIA Timiș în luna septembrie se numește “Controlul intern/managerial la nivelul entităților publice. Noutăţi legislative (OSGG nr.400/2015 – republicat), în perioada 4 – 6 septembrie. Cursul are ca scop prezentarea măsurilor de control intern necesare pentru implementarea și dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM) și abordarea unor modalități practice de implementare a SCIM în cadrul entităților publice, în concordanță cu Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr.


400/2015.

Cursul se adresează ordonatorilor de credite principali, secundari și terţiari, manageri din instituţii publice, auditori interni, membrii Comisiilor de Monitorizare (CM) constituite pentru Dezvoltarea şi Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial – SCMI la nivelul entităţilor publice, membrii Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entităţilor publice, responsabili cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor funcţionale ale entităţilor publice și personal din entităţile publice implicat în procesul de dezvoltare şi implementare a SCMI.

Cursanții vor primi un Certificat de Participare emis de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Taxa de participare este de 450 lei + TVA, iar membri CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%.

De asemenea, CCIA Timiș organizează și cursul “Responsabil de mediu”, între 18 – 29 septembrie. În timpul cursului se va discuta, printre altele, despre instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor, aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului, aplicarea procedurilor de calitate, gestionarea cerințelor legale de mediu, elaborarea programului de management de mediu, monitorizarea factorilor de mediu, realizarea auditului intern, supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență, raportarea activității de mediu și elaborarea documentației sistemului de management de mediu.

Cursul se adresează celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri. Taxa de participare este de 800 lei, iar membri CCIAT beneficiază de o reducere de 10%. Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională, fiind emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0256 219 173, 0724604132, e-mail: amluca@cciat.ro, Ana Maria LUCA, consultant cameral DFP. Înscrieri on-line la adresa: http://www.cciat.ro/ficurs.php.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.