Comisia de urbanism din cadrul Consiliului Local Timișoara, anchetă pe tema reabilitării...

Comisia de urbanism din cadrul Consiliului Local Timișoara, anchetă pe tema reabilitării porții de intrare în municipiu. Ce altă măsură de prevenție a accidentelor în caz de furtună va fi luată

0
DISTRIBUIȚI

Membrii Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local Timișoara vor face săptămâna viitoare primele mișcări pentru a afla cine a greșit în cazul porții orașului care a căzut zilele trecute peste un tânăr de 24 de ani, în timpul furtunii. Aflat aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Dan Idolu (consilier PSD), a declarat că marți, în cadrul comisiei, vor fi chemați reprezetanții primăriei cu toate actele ce implică reabilitarea porții.

„La comisia de urbanism, la care colegul meu (n.r. – Ștefan Sandu) este președinte, vom cere toate documentele vis a vis de acest obiectiv. Din cele ce spuneți, din ce am aflat din media, e clar că acolo este o problemă. Noi putem doar constata, să facem publice informațiile. O vom face! Asta vom face în comisia de urbanism cu simț civic, pentru că e vorba de o tragedie. Mai mult de atât, am discutat că vom verifica toate panourile de publicitate dacă au autorizație”, a menționat Dan Idolu în premieră la PRESSALERT LIVE.

Întrebat ce părere are despre intervenția instituțiilor guvernamentale în ajutorarea celor afectați de furtună, consilierul local PNL Ștefan Sandu a spus că: „sunt mai multe aspecte care trebuie discutate în ceea ce privește tot ce s-a întâmplat după furtună.


Acest fenomen a scos la iveală multe neajunsuri, dar și foarte multe părți bune sau surprinzător de bune chiar în inima orașului nostru. Cu privire la pagubele ce au rămas în urma fenomenului ar fi multe de discutat. Cred că într-o zi lucrătoare ar fi putut să fie mai multe victime. Societățile care sunt direct în subordinea primăriei s-au mișcat destul de bine, ținând cont de situația grea. S-au degajat repede străzile, liniile de tramvai, ce a fost prioritar. Orice administrație ar fi mers pe acest scenariu. Mai sunt niște scăpări pe care mulți cetățeni le-au observant. Ce m-a nemulțumit foarte mult este modul în care companii private, declarate investitori strategici, și-au făcut datoria. Au dovedit că sunt depășite de situații”, a specificat Ștefan Sandu, consilier local din partea PNL.

La prima ediție din acest sezon de PRESSALERT LIVE, în care invitat a fost Sorin Grindeanu, fostul premier i-a criticat pe membrii PSD din cadrul CL Timișoara de faptul că se angajează în dezbateri sterile. „Vineri, la ședința consiliului local, am reproșat primăriei și am cerut măcar să se publice termenele de finalizare ale unor lucrări, dar pur și simplu mi-a spus că nu vrea. Când domnul primar, vocea cea mai autorizată în administrația locală, spune că termenele sunt orientative. În acest context, în care nici valorile nu contează, ajungem la mod de lucru și la autorizații obținute în regim de urgență”, a susținut Dan Idolu. Acesta a afirmat că nu se impunea ca primarul să fie criticat în condițiile în care primul ministru și ministrul de interne erau la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.