Sindicaliștii din Timiș nu vor să fie transferate contribuțiile sociale exclusiv în...

Sindicaliștii din Timiș nu vor să fie transferate contribuțiile sociale exclusiv în sarcina angajatului. Ce vor să facă

0
DISTRIBUIȚI

Sindicaliștii din județul Timiș nu sunt de acord să fie transferate contribuțiile sociale exclusiv în sarcina angajatului, așa cum intenționează Guvernul. Astfel, aceștia îi încurajează pe salariații din județ să semneze petiția online „Nu experimentelor sociale pe români„, lansată de Blocul Național Sindical (BNS), care a fost deja semnată de aproape 2.500 de persoane.

Victor Stan, președintele BNS Timiș, consideră această inițiativă a Guvernului „total deplasată” și atrage atenția asupra faptului că veniturile angajaților din România vor scădea.

„Blocul Național Sindical este singurul care a luat inițiativa față de această propunere a Guvernului de a transfera plata contribuțiilor sociale integral în sarcina angajatului.


Se spune că se crește salariul minim brut la 1.750 lei, dar de fapt nu este un plus, ci un minus de 17 lei, după transferul contribuțiilor sociale la angajat. În realitate, nu se vor mări salariile cu 25%, ci practic toate salariile vor scădea”, a afirmat Victor Stan, precizând că se referă doar la salariile bugetarilor.

Asta pentru că firmele private nu sunt obligate să mărească salariile angajaților, ci lefurile se negociază. „Dacă angajatorii nu doresc să mărească salariile, atunci va fi o foarte mare problemă. Salariile vor scădea în mod drastic, nu va fi nicio creștere”, mai este de părere Victor Stan.

Potrivit reprezentanților BNS, România va deveni unica țară din lume în care contribuțiile sociale sunt „aruncate doar pe umerii angajaților”, astfel că cetățenii vor fi „obligați să fie cobai pentru măsuri și politici netestate nicăieri în lume”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.