Consilierul local Ștefan Sandu: „Trebuie să suprareglementăm unele norme, pentru că nu...

Consilierul local Ștefan Sandu: „Trebuie să suprareglementăm unele norme, pentru că nu e normal ca la fiecare vânt mai puternic să zboare câte un acoperiș”. Ce apel a făcut Dan Idolu către timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Furtuna care s-a abătut asupra Timișoarei în zilele anterioare a scos la iveală foarte multe probleme, unele dintre ele chiar nebănuite. E cert că, atunci când vine vorba de execuția unor lucrări, mai ales dacă sunt făcute din banul public, se caută confortul cel mai la îndemână, adică o cheltuială puțină, chiar dacă se pune în pericol viața cetățenilor. La fel se întâmplă și în cazul asociațiilor de locatari, întrucât multe dintre acoperișurile blocurilor au fost smulse pur și simplu de vânt.

Aflat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ștefan Sandu, consilier local PNL, a scos în lumină problema constatată după dezlănțuirea naturii și vine cu o propunere pentru ca pe viitor să nu mai există astfel de probleme. „Este o situație în care apar și probleme legate de investiții publice, și de cele private. Aici trebuie să stabilim niște norme unice, ce pot fi puse în aplicare. Nu este normal ca la fiecare vânt mai puternic să zboare un acoperiș. Constatăm că trebuie să suprareglementăm sau că poate trebuie să se modifice niște norme, proiecte. Problemele sunt, în general, la execuție. Este o problemă extrem de gravă. Pe partea de mansarde, acoperișuri cu tablă, țiglă, se merge foarte jos la nivel calitativ ca și materiale, ca și execuție.


Dacă constatăm că tot ce s-a construit până acum și ce a cedat a fost legat, e clar că trebuie să modificăm norma, dacă nu face față”, a specificat Ștefan Sandu la PRESSALERT LIVE.

Dan Idolu, consilier local din partea PSD, aflat la rându-i în studioul HDV în această seară, a ținut să facă un apel către timișorenii pe care i-a lăudat inițial pentru spiritual civic de care au dat dovadă. „E clar. Banul public și asociațiile de locatari nu au grijă de calitatea investițiilor. Facem un apel la cetățenii orașului, care știu că și-au făcut acoperiș de tablă sau de calitate proastă, să cheme constructorii și să verifice lucrările. Să caute profesioniști să verifice. Noi vrem, emoția trece. S-ar putea să ne lovim de administrație, unde nu se întâmplă nimic. Cred că fiecare trebuie să aibă grijă de casa lui, în al doilea rând de administrația primăriei, să nu-și mai bată joc de banul public”, a opinat Dan Idolu, liderul consilierilor locali social democrați.

Ștefan Sandu, consilierul PNL, a ținut să sublineze cele menționate anterior, ca mai apoi să propună un sistem prin care populația să fie alarmată în cazul în care va mai fi pusă la încercare de către natură. „La lucrările mici, rezidențiale, private, nu au fost probleme. Când e vorba de ban public, unde apare prețul cel mai mic, licitațiile duc la prețul cel mai mic, acolo apar probleme. La blocuri, asociații de locatari, se duc în aceeași direcție. Toate lucrările supuse la licitație sunt cu probleme. Ne dorim un sistem prin SMS de alarmare. Cred că, deocamdată, există aceste sirene în stare de funcționare, care sunt un sistem îngrijit, întreținut de profesioniști. Cred că o campanie media, combinată cu una în școli, care să educe oamenii asupra ce înseamnă semnalele sirenei, poate să fie foarte eficientă”, a concluzionat Ștefan Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.