Deputatul Marilen Pirtea îl atacă pe ministrul Educației: “L-a surprins începutul anului...

Deputatul Marilen Pirtea îl atacă pe ministrul Educației: “L-a surprins începutul anului școlar, dar are timp de exotisme, cum e manualul de sport”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației are timp de “exotisme”, în timp ce nu puține sunt unitățile de învățământ din România care nu sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Aceasta este părerea deputatului liberal de Timiș Marilen Pirtea, care consideră că educația a rămas “o Cenușăreasă permanentă a acestei țări”, și în acest an.

“Dacă am transforma Ministerul Educației într-un elev, putem spune că Ministerul Educației ar fi corigent la toate materiile în școală. Dacă am parafraza din nou acea idee că ne-a surprins din nou ninsoarea sau iarna, din nou ne-a surprins începutul anului școlar.


Din nou trăim sub semnul insuficienței spațiilor de învățământ, avem clase care fac ore după-masa, școli care nu au autorizații de funcționare, lipsesc manuale, dotări. O insuficiență permanentă care face din sloganul priorității educației o Cenușăreasă permanentă a acestei țări”, a declarat, astăzi, Marilen Pirtea, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș.

Deputatul liberal l-a atacat pe ministrul Educației și pentru că are timp de “exotisme”, cu referire la tipărirea manualului de sport, dar și că se ocupă de schimbarea inspectorilor școlari generali, care ar fi fost schimbați pe “motive politice”.

“Sunt 170.000 de elevi de clasa a V-a care încep școala fără manuale pe bănci. Este un dezinteres total în acest domeniu, dar avem timp de exotisme, cum ar fi manualul de sport, care ne învață ad literam că la membrele superioare li se spune mâini și la membrele inferioare li se spune picioare, dar și că târârea este un proces utilizat în sport, util în viață. Din cele 31.000 de unități de învățământ, 6.500 nu au avize de funcționare, deci vor fi deschise pe răspunderea directorului. Nu prezintă siguranță, dacă nu au avize. Între timp, ministrul Educației se ocupă de a schimba inspectorii școlari șefi, 13 au fost schimbați pe motive politice și numiți unii foarte <competenți>”, a mai afirmat Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.