EXCLUSIV Documentul Primăriei Timișoara care dovedește abuzul în cazul autorizației pentru reabilitarea...

EXCLUSIV Documentul Primăriei Timișoara care dovedește abuzul în cazul autorizației pentru reabilitarea porții de la intrarea în Timișoara care a ucis un tânăr

1
DISTRIBUIȚI

 

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui document emis de Primăria Timișoara care dovedește faptul că a fost ilegală emiterea autorizației de construire pentru reabilitarea porții de intrare care s-a prăbușit peste mașina unui tânăr, care a murit strivit de grinda de beton învelită-n tablă. Vă reamintim că autorizația a fost emisă în regim de primă urgență în 24 octombrie 2010, dar lucrările s-au efectuat de abia după câteva luni în primăvara anului 2015. Conform informațiilor de pe site-ul municipalității, autorizația era pentru ”lucrări de amenajare a spațiilor publice-Intervenții în regim de urgență privind „Modernizare poartă de intrare în municiliul Timișoara”,conform Legii nr. 50/1991 act.art.7 alin (16)”. Emiterea acestei autorizații în regim de urgență a permis ca atribuirea contractului, în valoare de 56.000 euro să se facă prin încredințare directă unei firme abonată la contractele cu statul și lucrările să înceapă fără a exista un proiect tehnic avizat.

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui document semnat de arhitectul șef Emil Ciurariu, emis în 2017, în care se explică celor din Primăria Timișoara care sunt situațiile de primă urgență și ce documente trebuie să existe pentru emiterea autorizațiilor în acest regim.


Se spune foarte clar că autorizațiile ăn regim de primă urgență se emit ”în cazul construcțiilor/instalațiilor care prezintă pericol public, autorizația de construire se emite pentru executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență, pentru prevenirea/atenuarea sau reducerea globală a riscului de producere a efectelor riscurilor naturale – cutremure, inundații, alunecări de teren, tasări și/sau prăbușiri de teren etc – ori antropice (explozii, incendii, avarii, alte accident tehnice etc – consolidarea/ repararea elementelor structurale/nestructurale ale construcției – inclusiv prin introducerea unor elemente structurale suplimentare – în scopul evitării pierderilor de vieți omenești sau rănirii grave a persoanelor, precum și distrugerii unor bunuri materiale, culturale sau artistice de valoare”. Niciunde nu există modernizarea printre motivele de urgență, invocate pentru emiterea autorizației de construire a porții de intrare în oraș. Iată documentul integral

 

1 COMENTARIU

  1. În anul întâi, la Facultatea de calculatoare se preda cursul de rezistență a materialelor. La arhitectură nu s-a predat? Domnul primar a chiulit la acest curs?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.