Cea mai mare competiție de echitație din România aduce călăreți din 19...

Cea mai mare competiție de echitație din România aduce călăreți din 19 țări la Domeniul Herneacova. Ce premii sunt puse în joc

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Herneacova International Jumping / Facebook

Satul Herneacova, de lângă Recaș, devine pentru două săptămâni capitala hipică a țării. Amenajările impresionante de la cunoscutul domeniu din localitate sunt finalizate pentru Herneacova International Jumping, concursul cu rang de 3 stele care se va desfășura aici în perioada 13-24 septembrie. Peste 200 de călăreţi din 19 ţări, din Europa şi Asia, şi peste 450 de cai, vor face deliciul spectatorilor din județul Timiș și nu numai.

Herneacova International Jumping este cea mai mare competiție de echitație din România. Domeniul care a devenit o adevărată atracție turistică, beneficiază după ultimele amenajări de o infrastructură la nivel înalt și cu o arenă principală impecabilă dedicată echitației. ”Locaţia este cu adevărat miraculoasă pentru călăreţi. Cred că această bază de echitaţie reprezintă o oportunitate foarte mare pentru organizarea a multe alte competiţii importante”, a spus Armagan Ozgorkey, vicepreşedintele FEI (Federația Ecvestră Internațională).

”Pentru a ne asigura că acest concurs este la cel mai înalt standard, am cooptat în stafful de organizare oameni cu o foarte mare experienţă în domeniu.


Spre exemplu, preşedintele juriului de arbitri este Damaris Ismalun, din Franţa. De asemenea, tot din Franţa îi avem pe Michel Ismalun, care organizează obstacolele şi probele, şi pe Pierre Hantz, consultant în echitaţie. Din Italia, îl avem pe Stefano Morriale, unul dintre cei mai buni stable manageri”, a declarat directorul de concurs, Daniel Scornea.

Premii de peste 200 de mii de euro

Concursul în sine va avea 42 de probe, cu nivele diferite de dificultate: înălţimea obstacolelor poneşte de la 1,2 metri şi ajunge la 1,5 metri. Premiile puse în joc ajung la un totcal de 237.900 de euro. Primul concurs începe mâine, de la ora 9.00.

”Noi trebuie să ne asigurăm, în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Federaţia Internaţională de Echitaţie, că tot ceea ce se întâmplă în plan naţional este conform normelor în domeniu. Când am văzut proiectul pentru această competiţie, am fost sigur că va fi un eveniment deosebit. Acum sunt convins că va fi un concurs la un nivel mult mai înalt decât multe alte evenimente pe care le-am văzut în Europa. În România, nu îmi amintesc să fi avut loc vreun concurs de o asemenea anvergură, iar premii atât de mari nu s-au acordat la nicio altă competiţie de echitaţie din ţara noastră”, a explicat Vlad Bontea, preşedintele FER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.