Melting Dice are ce „să pună pe masă”. Când este programată lansarea...

Melting Dice are ce „să pună pe masă”. Când este programată lansarea albumului „Cord Cablu Creier” și ce alt eveniment important se aproprie VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

După mai bine de doi ani în care membrii trupei Melting Dice au căutat sound-ul perfect, unul care le place lor dar care place și publicului, s-au născut 17 piese, iar 10 dintre ele au fost numai bune de pus într-un album.

Lansarea albumului „Cord Cablu Creier” va avea loc în 6 octombrie la Refektor Venue din Timișoara. Două dintre melodiile care apar pe acest CD dispun deja de videoclip – „Nu călcați pe soare” și „Inert”. Se anunță și un al treilea video, în curând.

În deschidere va cânta trupa de rock „Flare” iar after party-ul este asigurat de Mike Iova și Phill (Les Gourmands). După lansarea de la Timișoara, băieții – Bogdan Cotîrță (voce, chitară), Flavius Vutan (chitară), Daniel Șimon (bass) şi Sorin Ghiniță (tobe) vor pleca într-un turneu de promovare al albumului prin marile orașe din România – București, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, dar și în alte orașe mai mici.

Despre cum e să ai un band și ce înseamnă acest album pentru Melting Dice, Bogdan Cotîrță spune că „să ai o trupă care să supraviețuiască întregului proces și să ajungă să scoată un album este un miracol, sunt șanse mai mari să câștigi la Loto. Trebuie să se alinieze atâtea planete și trebuie să treci prin atâtea momente dificile încât am ajuns să apreciez simplul fapt că o trupă a scos un album”.

Cântărețul povestește că atunci când era elev își cheltuia alocația pe casete.


„Mi le cumpăram după coperta lor, chiar dacă știu că nu se face și am dat niște rateuri colosale din cauza asta dar așa am descoperit și cântăreți mari de genul lui Bruce Springsteen sau David Lee Roth”, își amintește Bogdan.

În 2017, când toată lumea ascultă muzică pe internet, un CD a devenit doar un simbol al muzicii, pe care îl cumpără colecționarii. Pentru Bogdan Cotîrță albumul este visul lui, e ceva „ce poate pune pe masă”.

„E ciudat să scoți un album care nu e acolo. Eu trebuie să-i arăt ceva mamei mele, nu pot să îi spun să-l caute pe internet pentru că ea are impresia ca internetul e undeva în America și e greu de găsit”, spune amuzat Bogdan.

Lansarea albumului „Cord Cablu Creier” va începe de la ora 20.00. La intrare se plătește 20 de lei.

Eveniment important

Bogdan are o veste bună pentru comunitatea muzicală din Timișoara. Pe 3 și 4 noiembrie, la Ambasada, va organiza o conferință în care manageri de trupe, ingineri de sunet, PR de trupe, ilustratori de copertă vor vorbi despe experiența lor din domeniu. Evenimentul se va numi Muzicon. Prima zi este una dedicată discuțiilor și vor fi invitați: Bogdan Șerban (radio Guerrilla), Codruț Dumitrescu (Overground Music), Carina Sava (Agenția de Vise și manager Vama), Emil Biebel (Viniloteca), Dudu Radoslav (made in TM) și Dan Byron, iar în a doua zi, pe 4 noiembrie, vor avea loc 4 workshop-uri susținute de Ovidiu Hrin (Synopsis), Iulia Pop și Cosmin Ionescu (Overground Music) și Dan Byron.

„Îmi doresc să creștem sănătos această industrie de aceea cred că e important să organizăm astfel de întâlniri. Conferința este despre bune practici și sper să vină cât mai multă lume. Nouă, de exemplu, ne place să colaborăm cu oameni profesioniști pentru fiecare aspect al trupei. Am fost tentați să ne facem singuri coperta dar ne-am dat seama că e mai bine să lăsăm un om care cu asta se ocupă”, explică Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.